Πασχαλινά ρεκόρ θερμοκρασίας σε πολλές περιοχές της χώρας

Από 7 έως 13,5 βαθμούς Κελσίου πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα ήταν την Κυριακή του Πάσχα οι θερμοκρασίες σε πολλές περιοχές της χώρας, με αποτέλεσμα να σημειωθούν πολλά κατά τόπους νέα θερμοκρασιακά ρεκόρ για το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου.

Ενδεικτικό του πόσο υψηλές ήταν οι μέγιστες θερμοκρασίες χθες, είναι οι μεγάλες αποκλίσεις των μεγίστων θερμοκρασιών, σε σχέση με τις μέσες μέγιστες τιμές τους στο πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου κατά τη δεκαετία 2010-2019, σύμφωνα με επιλεγμένους μετεωρολογικούς σταθμού του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr.

Η απόκλιση των μέγιστων θερμοκρασιών σε αρκετά σημεία ξεπέρασε τους 7-9 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Κρήτη, όπου η ζέστη ήταν πρωτοφανής γι’ αυτή την περίοδο του έτους, οι μέγιστες θερμοκρασίες ήταν έως και 13,5 βαθμούς Κελσίου υψηλότερες από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Πρόγνωση καιρού για σήμερα 3/5
Σήμερα, Δευτέρα 3/5, αναμένονται αραιές νεφώσεις, κατά διαστήματα αυξημένες, καθώς και αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης, κυρίως στις ανατολικές και νότιες περιοχές της χώρας. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση. Στη Μακεδονία και στη Θράκη θα κυμανθεί από 11 έως 28 βαθμούς Κελσίου, στην Ήπειρο από 13 έως 23, στη Θεσσαλία και στη Στερεά από 15 έως 32, στην Πελοπόννησο από 16 έως 34, στα νησιά του Ιονίου από 14 έως 27, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 14 έως 31, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα από 15 έως 30 και στην Κρήτη από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από δυτικές έως βόρειες διευθύνσεις 2-4 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 2-4 μποφόρ, όμως από το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοανατολικούς ίδιας έντασης. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3-5 μποφόρ.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη