Πέφτει η αυλαία για τον Ρότζερ Φέντερερ

Το Laver Cup, που θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα στο Λονδίνο, θα σηματοδοτήσει το τέλος της μακράς διαδρομής για έναν από τους κορυφαίους τενίστες όλων των εποχών. Στα 41 του χρόνια, ο Ρότζερ Φέντερερ πήρε τη μεγάλη απόφαση να εγκαταλείψει τα κορτ και οι τελευταίες “παραστάσεις” του, σε επαγγελματικό τουλάχιστον επίπεδο, θα γίνουν στη βρετανική πρωτεύουσα.

“Όπως ξέρετε οι περισσότεροι, τα τελευταία τρία χρόνια αντιμετώπισα προκλήσεις υπό τη μορφή τραυματισμών και εγχειρήσεων. Δούλεψα σκληρά για να επιστρέψω σε πλήρη φόρμα, αλλά ταυτόχρονα γνωρίζω τις δυνατότητες και τα όρια του σώματός μου και το μήνυμά του τον τελευταίο καιρό ήταν ξεκάθαρο. Είμαι 41 ετών. Έχω παίξει περισσότερα από 1.500 ματς μέσα σε 24 χρόνια. Το τένις μου συμπεριφέρθηκε πιο γενναιόδωρα από όσο θα μπορούσα ποτέ να ονειρευτώ και τώρα πρέπει να αναγνωρίσω ότι ήρθε η ώρα να βάλω ένα τέλος στην καριέρα μου. Το Laver Cup, την επόμενη εβδομάδα στο Λονδίνο, θα είναι η τελευταία μου συμμετοχή στην ATP. Θα παίξω κι άλλο τένις στο μέλλον, φυσικά, απλά όχι σε Grand Slam ή στο tour”, αναφέρει ο Ελβετός τενίστας, σε ανάρτησή του στο Instagram.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Ο Ρότζερ Φέντερερ ανήκει σε εκείνη τη σπάνια κατηγορία αθλητών που κάποια στιγμή, μπορεί να θεωρήθηκαν μεγαλύτερες οντότητες από το ίδιο το άθλημα που υπηρετούν. Ένας αληθινός παγκόσμιος σταρ, που αν μη τι άλλο σημάδεψε μία ολόκληρη εποχή στο τένις, αλλά και συνολικά στον παγκόσμιο αθλητισμό. Η συνύπαρξή του με τον Ραφαέλ Ναδάλ και -λίγο μεταγενέστερα- τον Νόβακ Τζόκοβιτς, μπορεί να του στέρησε ένα απλησίαστο ρεκόρ κατάκτησης τίτλων, ταυτόχρονα όμως “εκτόξευσε” τη δημοτικότητα του τένις, δημιουργώντας ένα “big-3” αστέρων που δεν είχε προηγούμενο στην ιστορία του αθλήματος.

Έχει κατακτήσει συνολικά 20 Grand Slam και είναι τρίτος στην σχετική λίστα πίσω από τον Ραφαέλ Ναδάλ και τον Νόβακ Τζόκοβιτς. Συνολικά κατέκτησε οκτώ φορές το Wimbledon, όντας ο πολυνίκης του συγκεκριμένου τουρνουά, έξι φορές το Australian Open, πέντε το US Open και μια το Roland Garros.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη