Πέφτει την Κυριακή η αυλαία του Caldera Festival

caldera_fest_2015_collinsΤο 4ο Φεστιβάλ Τέχνης και Λογοτεχνίας της Καλντέρα ολοκληρώνεται την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου, με παρουσίαση του Billy Collins, αναγνώσεις και προβολές του Κ.Π. Καβάφη, καθώς και μουσική από τον Σπύρο Παν. Το ραντεβού είναι γνωστό πια, στην ταράτσα του βιβλιοπωλείου Atlantis Books, στην Οία.

Το πρόγραμμα της Κυριακής περιλαμβάνει:

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου

18:30-20:30 – στο Βιβλιοπωλείο Ατλαντίδα 
Αναγνώσεις και προβολές Κ.Π. Καβάφη, από το Αρχείο Καβάφη της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση

Η κυριότητα του Αρχείου Καβάφη διαβιβάστηκε στο Ίδρυμα Ωνάση το 2012. Το Αρχείο Καβάφη περιλαμβάνει το προσωπικό αρχείο του ποιητή (χειρόγραφα, φωτογραφίες, προσωπικά αντικείμενα). Το Αρχείο Καβάφη/’Ιδρυμα Ωνάση μέσα από τις πολλαπλές πρωτοβουλίες και δράσεις του (ομιλίες, εκπαιδευτικά προγράμματα, ψηφιοποίηση του καβαφικού αρχείου, έκδοση του καβαφικού έργου σε braille κ.ά) αποσκοπεί στη διάνοιξη νέων τρόπων συνομιλίας και διάδρασης του κοινού με τη ζωή και το έργο του Αλεξανδρινού ποιητή.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, μέσα στο βιβλιοπωλείο τέσσερις ποιητές, οι Κατερίνα Ηλιοπούλου, Ορφέας Απέργης, Παναγιώτης Ιωαννίδης και Θοδωρής Χιώτης, θα συμμετέχουν με one-to-one αναγνώσεις ποιημάτων Καβάφη σε δύο με τέσσερα σημεία στο βιβλιοπωλείο. Όταν θα αρχίσει να σουρουπώνει, γύρω στις 19:30 θα ξεκινήσει προβολή video στην ταράτσα του βιβλιοπωλείου. Η προβολή θα γίνεται παράλληλα με τις αναγνώσεις, στην ταράτσα του βιβλιοπωλείου.

20:00-21:00 στο Βιβλιοπωλείο Ατλαντίδα
Σόλο κονσέρτο Hang & Handspan από τον Σπύρο Παν

Ο συνθέτης Σπύρος Παν με τα ιδιαίτερα όργανα Hang & Handspan θα φροντίσει για τη μουσική επένδυση του δειλινού κάνοντας ένα διεθνές μουσικό ταξίδι.

21:30 – στο Βιβλιοπωλείο Ατλαντίδα
Billy Collins

Ο Billy Collins είναι δαφνοστεφής ποιητής των Η.Π.Α. (2001-2003). Οι τρεις ποιητικές συλλογές του Collins έχουν σπάσει τα ρεκόρ πωλήσεων ποίησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Σαντορίνη