Πειράματα χημείας την Πέμπτη στην πλατεία των Φηρών

Το πάντα δραστήριο και εξωστρεφές Γενικό Λύκειο Θήρας, με αφορμή τον εορτασμό της Πανελλήνιας Ημέρας Χημείας θέλει να φέρει την Χημεία πιο κοντά στον κόσμο. Γι’ αυτό έχει προγραμματίσει για το πρωί της Πέμπτης 8 Μαρτίου, ώρα 10:30, στην κεντρική πλατεία των Φηρών, την εκτέλεση εντυπωσιακών πειραμάτων, τα οποία θα μπορεί να παρακολουθήσει το κοινό.

“Μήπως θα σου άρεσε να γίνεις για λίγο αληθινός Χημικός; Θες να βάλεις φωτιά σε χρήματα και να μην καίγονται; Θελεις να αρχίσεις μια φωτιά χωρίς σπίρτα; Να δημιουργήσεις εκρήξεις με μερικές σταγόνες; Μήπως να κάνεις μια καρδιά να ματωνει; Να παίξεις μουσική με μια χημική αντίδραση; Να δημιουργήσεις ένα μαγικό τζίνι; Τότε έλα μαζί μας την Πέμπτη 8/3 να τα κάνουμε αυτά όλα μαζί και να φύγεις με χαμόγελο στα χείλη!” αναφέρεται στο κάλεσμα του σχολείου.

Τα πειράματα θα διεξαχθούν από τον καθηγητή χημείας Παναγιώτη Κουτσομπόγερα, τον διευθυντή Εμμανουήλ Καραμολέγκο και ομάδα μαθητών του σχολείου. Θα είναι διαδραστικά και θα μπορεί, αν θέλει, να συμμετάσχει και το κοινό που θα παρακολουθεί.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη