Μαθητές του Γενικού Λυκείου Θήρας στο CERN

Μια αξέχαστη εμπειρία ζωής είχαν στα μέσα Φεβρουαρίου 40 μαθητές της Β’ τάξης του Γενικού Λυκείου Θήρας, οι οποίοι βρέθηκαν στο διάσημο ερευνητικό κέντρο CERN στο πλαίσιο εξαήμερης εκπαιδευτικής εκδρομής στη Γενεύη της Ελβετίας.

Οι μαθητές περιηγήθηκαν στους χώρους του CERN και ξεναγήθηκαν από τέσσερις Έλληνες επιστήμονες που δραστηριοποιούνται εκεί, οι οποίοι απάντησαν σε όλες τις απορίες τους και τους βοήθησαν να λάβουν μέρος σε διαδραστικά εκπαιδευτικά σενάρια αποκομίζοντας πλούσιες γνώσεις και εμπειρίες. Στην εκδρομή συνοδεύονταν από τους καθηγητές Τερέζα Μωυσίδου (μαθηματικό), Λουκά Λιγνό (φυσικό) και Παναγιώτη Κουτσομπόγερα (χημικό), οι οποίοι από πριν το ταξίδι στη Γενεύη είχαν ξεκινήσει να τους προετοιμάζουν για όσα θα δουν και θα συναντήσουν στο CERN.

[adning id="140783"]

Σχετικά με το CERN
Το CERN είναι το Ευρωπαϊκό Εργαστήριο Σωματιδιακής Φυσικής, το μεγαλύτερο στον κόσμο ερευνητικό κέντρο του είδους του. Περίπου 6500 επιστήμονες, δηλαδή σχεδόν το 50% των επιστημόνων σε όλο τον κόσμο, που ασχολούνται με τα σωματίδια, χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις του CERN. Οι επιστήμονες αυτοί εκπροσωπούν 500 πανεπιστήμια και πάνω από 80 εθνικότητες. Έργο του CERN είναι η καθαρή επιστήμη, η διερεύνηση των πλέον θεμελιωδών ερωτημάτων για τη Φύση:

  • Τι είναι η ύλη;
  • Από πού προέρχεται;
  • Πώς συγκρατείται για να σχηματίσει άστρα, πλανήτες και ανθρώπινα όντα;

Ο λόγος ύπαρξης του CERN είναι η βασική έρευνα, αλλά το Εργαστήριο παίζει επίσης ένα σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της τεχνολογίας αιχμής. Από την επιστήμη των υλικών μέχρι τους υπολογιστές, η φυσική των σωματιδίων απαιτεί εξαιρετικές επιδόσεις, αναδεικνύοντας το CERN σε ένα σπουδαίο πεδίο πειραματισμού και ελέγχου για τη βιομηχανία.

[adning id="140783"]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη