Λαμβάνοντας μέτρα για τον περιορισμό της μετάδοσης του κορονοϊού και με σκοπό τη διαφύλαξη της υγείας εργαζομένων στα τραπεζικά καταστήματα και των συναλλασσομένων με αυτά, η Ελληνική Ένωση Τραπεζών έκανε γνωστό πως από αύριο Τρίτη 4 Αυγούστου και μέχρι νεοτέρας, δεν θα πραγματοποιούνται στα τραπεζικά καταστήματα με φυσική παρουσία οι ακόλουθες συναλλαγές:

  • Αναλήψεις μετρητών έως 400 ευρώ. Η ανάληψη μέχρι του ποσού αυτού θα πραγματοποιείται αποκλειστικά με τη χρήση της χρεωστικής κάρτας, στα ΑΤΜ.
  • Καταθέσεις μετρητών έως 1.000 ευρώ. Οι καταθέσεις μέχρι του ποσού αυτού θα πραγματοποιούνται στα ΑΤΜ με τη χρήση χρεωστικής κάρτας.
  • Οι πληρωμές λογαριασμών τρίτων (Δημόσιο, ενέργεια, ύδρευση, τηλεφωνία, συνδρομητική τηλεόραση, ασφάλειες, κλπ) εξοφλούνται μέσω internet/mobile banking ή στα ΑΤΜ. Δεν θα δίνεται η δυνατότητα εξυπηρέτησης αυτών των συναλλαγών με χρήση μετρητών στο ταμείο.
  • Η ενημέρωση λογαριασμών (κινήσεων και υπολοίπων) πραγματοποιείται μέσω internet/mobile banking ή στα ΑΤΜ. Ενημερώσεις βιβλιαρίων ταμιευτηρίου δεν θα πραγματοποιούνται στο Δίκτυο Καταστημάτων.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού, η ΕΕΤ ενθαρρύνει την αξιοποίηση της χρεωστικής κάρτας και των κωδικών πρόσβασης στο e-banking. Καλεί επίσης το κοινό να περιορίσει τις επισκέψεις του στα τραπεζικά καταστήματα και σε περίπτωση που είναι αναγκαία η προσέλευση σε κατάστημα, να χρησιμοποιεί προστατευτική μάσκα και να τηρεί τις αποστάσεις ασφαλείας.

Διαφήμιση
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here