Περιορισμός μετακινήσεων από τις 9 το βράδυ σε όλη τη χώρα

Πιο αυστηρά μέτρα για μετακινήσεις και τηλεργασία από τις 13/11

Εξειδίκευση και αυστηροποίηση των μέτρων που αφορούν στις μετακινήσεις των πολιτών, την τηλεργασία και την ατομική άθληση, ανακοίνωσε κατά τη σημερινή έκτακτη ενημέρωση ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως είπε, από την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου τίθεται σε όλη την επικράτεια από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί περιορισμός των μετακινήσεων στις απολύτως αναγκαίες. Δηλαδή, αυστηρά και μόνο για λόγους εργασίας, υγείας και συνοδείας των κατοικίδιων ζώων κάθε νοικοκυριού και σε κοντινή απόσταση από την κατοικία. Για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα εξακολουθεί να απαιτείται η αποστολή sms προς το 13033, καθώς και η βεβαίωση εργαζομένου σε περίπτωση μετακίνησης για λόγους εργασίας. “Ο λόγος του περιορισμού βασίζεται στη διαπίστωσή μας ότι πραγματοποιούνται περιττές μετακινήσεις κυρίως σε οικίες πολιτών που αυξάνουν την κινητικότητα και άρα διευκολύνουν τη μετάδοση του ιού”, εξήγησε ο κος Χαρδαλιάς.

Σε ό,τι αφορά την ατομική άθληση, ο κος Χαρδαλιάς διευκρίνισε ότι αυτή δεν αφορά στην άθληση-προπόνηση στο πλαίσιο των αθλητικών σωματείων, αλλά αυστηρά και μόνο στην ατομική άθληση σε συνθέσεις έως τρία άτομα και με ισχυρή σύσταση αυτή να πραγματοποιείται κατά προτίμηση κοντά στην οικία των πολιτών. Επανέλαβε επίσης πως το κυνήγι και το ψάρεμα δεν επιτρέπονται.

Όσον αφορά την τηλεργασία, ανακοίνωσε πως κάθε οργανισμός του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα υποχρεούται από την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου να διαθέτει ανά πάσα στιγμή έκθεση που να τεκμηριώνει τη λειτουργία με το απολύτως αναγκαίο προσωπικό και τους εργαζομένους που έχουν τεθεί σε καθεστώς τηλεργασίας. Ενθάρρυνε δε και συνέστησε και στους τηλεοπτικούς σταθμούς να προσαρμοστούν στα συγκεκριμένα κριτήρια, μειώνοντας στο απολύτως απαραίτητο αριθμό τους παρουσιαστές εκπομπών και τους προσκεκλημένους που βρίσκονται στο στούντιο.

Απευθυνόμενος στους πολίτες, είπε πως οι επόμενες εβδομάδες παραμένουν ιδιαίτερα κρίσιμες. “Αναγνωρίζουμε την κόπωση όλων μας. Ωστόσο είμαστε σε ένα κομβικό σημείο, που χρειάζεται να οπλιστούμε με υπομονή και επιμονή για να μπορέσουμε να προστατεύσουμε ο ένας τον άλλο και να αντιμετωπίσουμε και αυτό, το δεύτερο κύμα της πανδημίας. Περιορίζοντας την περιττή κινητικότητα σε όλη τη χώρα, περιορίζουμε τη μεταφορά, τη μετάδοση του ιού, περιορίζουμε τις πιθανότητες για νέα clusters, νέες συρροές, νέους επιδημιολογικούς πολλαπλασιαστές” κατέληξε ο κος Χαρδαλιάς.

Διευκρινίζεται πως σχετικά με τη λειτουργία των take away και delivery, δεν τίθεται ζήτημα απαγόρευσης των υπηρεσιών παράδοσης κατ’ οίκον (delivery) κατά τις ώρες 21:00-05:00. Η παραλαβή από εν λειτουργία καταστήματα (take away) συνεχίζεται μετά τις 21:.00 και καθ’ όλη τη διάρκεια του ωραρίου λειτουργίας τους, όχι όμως ως αυτοτελής λόγος μετακίνησης, αλλά στο πλαίσιο των επιτρεπόμενων μετακινήσεων κατά τις ώρες αυτές.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη