Περίπατος στο διάστημα για την Ολυμπιακή δάδα

Στο διάστημα βρέθηκε πριν λίγες ημέρες η Ολυμπιακή δάδα, στο πλαίσιο της λαμπαδηδρομίας που είναι σε εξέλιξη για τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που θα γίνουν στο Σότσι της Ρωσίας, 7-23 Φεβρουαρίου 2014. Ήταν η τρίτη φορά στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων που η δάδα ταξίδεψε στο διάστημα, με τις δύο προηγούμενες να είναι πριν τους Αγώνες της Ατλάντα (1996) και του Σίδνεϋ (2000), ωστόσο ήταν η πρώτη φορά που βρέθηκε και εκτός του διαστημικού σταθμού.

Η αποστολή της δάδας στο διάστημα έγινε με το διαστημόπλοιο Σογιούζ και διήρκεσε τέσσερις ημέρες. Η ρωσική τηλεόραση μετέδωσε εικόνες με τους δύο κοσμοναύτες Σεργκέι Ριαζάνσκι και Όλεγκ Κοτόφ να κρατούν την ολυμπιακή δάδα περπατώντας στο διάστημα έξω από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό για μία περίπου ώρα.

Η ταξιδεμένη διαστημική δάδα είναι μία από τις 16.000 δάδες με τις οποίες άρχισε πριν από ένα μήνα στη Ρωσία η μεγαλύτερη διαδρομή που έχει κάνει ποτέ η ολυμπιακή φλόγα (65.000 χλμ.) ως τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η συγκεκριμένη θα χρησιμοποιηθεί και στην τελετή έναρξης των Αγώνων στο Σότσι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη