20.2 C
Santorini
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κ. Μητσοτάκης: Περισσότεροι από 16.300 οι εμβολιασμοί ως τώρα, περίπου 5.000 ημερησίως

Τα δεδομένα της πορείας του εμβολιασμού είναι διαθέσιμα online

Share

Σύσκεψη για την πορεία υλοποίησης του εθνικού σχεδίου εμβολισμού “Ελευθερία” πραγματοποιήθηκε απόψε (5/1) στη ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όπως αναφέρθηκε, έως σήμερα το απόγευμα είχαν εμβολιαστεί 16.365 άνθρωποι, ενώ το απόθεμα που διατίθεται στις ειδικά διαμορφωμένες αποθήκες, οι οποίες λειτουργούν για τις ανάγκες της επιχείρησης “Ελευθερία” ανέρχεται σε 150.850 δόσεις.

Όπως έγινε επίσης γνωστό, μέσω της πλατφόρμας emvolio.gov.gr μπορεί κάποιος να βρίσκει τα δεδομένα της πορείας του εμβολιασμού ανά ημέρα και ανά περιοχή.

Ο κος Μητσοτάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του από την μέχρι τώρα πορεία των εμβολιασμών, αλλά και την αισιοδοξία του για τη συνέχεια, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει και την ανάγκη τήρησης των χρονοδιαγραμμάτων για την υλοποίηση του σχεδίου “Ελευθερία”.

Σημείωσε μάλιστα πως από τις 20 Ιανουαρίου πρόκειται να ξεκινήσει ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού, με την αρχή να γίνεται από τις πιο ευπαθείς ομάδες, τους πολίτες άνω των 85, σύμφωνα με την προτεραιοποίηση της Επιτροπής. Τόνισε επίσης πως από τις 11 Ιανουαρίου θα ανοίξει και η πλατφόρμα για τα ραντεβού, χαρακτηρίζοντας σημαντικό να εγγραφούν όσο το δυνατόν περισσότεροι συμπολίτες μας στην άυλη συνταγογράφηση, ώστε να ενημερώνονται αυτόματα με μήνυμα για το ραντεβού τους.

Ο Πρωθυπουργός είπε επίσης ότι πλέον εμβολιάζονται περίπου 5.000 συμπολίτες μας την ημέρα, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι με τους ρυθμούς αυτούς θα τηρηθεί ο προγραμματισμός, έτσι όπως αυτός έχει καθοριστεί από την Επιτροπή Εμβολιασμών, αλλά και από την Οργανωτική Επιτροπή της επιχείρησης “Ελευθερία”.

Δεν παρέλειψε μάλιστα να προειδοποιήσει πως “έχουμε δύσκολους μήνες μπροστά μας»”, με την κυβέρνηση να γνωρίζει πως δεν πρόκειται να χτιστεί “τείχος” ανοσίας από τη μια στιγμή στην άλλη. “Θα χρειαστεί χρόνος προκειμένου να εμβολιάσουμε ένα σημαντικό ποσοστό του πληθυσμού μας. Και επίσης γνωρίζουμε ότι μέχρι να συμβεί αυτό θα πρέπει να τηρούμε πολύ προσεκτικά τα μέτρα, όπως μας τα υποδεικνύουν οι ειδικοί”, πρόσθεσε.

“Είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία”, ανέφερε και τόνισε ότι άλλες ευρωπαϊκές χώρες “πολύ μεγαλύτερες από εμάς, έχουν κάνει πολύ λιγότερους εμβολιασμούς, αλλά προφανώς όσο πιο γρήγορα μπορούμε να εμβολιάζουμε τον πληθυσμό μας τόσο πιο γρήγορα θα χτίσουμε και το “τείχος” ανοσίας”.

Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Υγείας Βασίλης Κικίλιας, Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας αρμόδιος για τις Υπηρεσίες Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου, ‘Ακης Σκέρτσος, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Πρεζεράκος, ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος, ​ο γενικός γραμματέας Συντονισμού Θανάσης Κοντογεώργης και ο ταξίαρχος Αρίστος Περρής, υπεύθυνος για την εφοδιαστική αλυσίδα.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη