17.2 C
Santorini
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Νέος κοροναϊός: Περισσότεροι οι ασθενείς με εξιτήριο παρά τα νέα κρούσματα

Share

Ο απολογισμός της επιδημίας πνευμονίας που προκαλεί ο νέος κοροναϊός έφθασε ως τα μεσάνυχτα της Τρίτης 18/2 τους 2.004 νεκρούς στην ηπειρωτική Κίνα, αυξημένος κατά 136 από την προηγουμένη, ανακοίνωσε σήμερα (19/2) η Εθνική Επιτροπή Υγείας.

Καταγράφηκαν επίσης 1.749 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του COVID-19 στην κινεζική επικράτεια, εξαιρουμένων των αυτόνομων περιοχών του Χονγκ Κονγκ και του Μακάο, γεγονός που αυξάνει σε 74.185 το σύνολο των ανθρώπων που μολύνθηκαν. Ωστόσο, ο αριθμός των νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι κατώτερος από τα 1.886 μία ημέρα νωρίτερα και είναι επίσης ο χαμηλότερος που έχει καταγραφεί από την 29η Ιανουαρίου.

Στα επίσης ενθαρρυντικά νέα της χθεσινής ημέρας είναι ότι ο αριθμός των ανθρώπων που διαγνώστηκε πως έχουν θεραπευθεί και έλαβαν εξιτήριο στην ηπειρωτική Κίνα ξεπέρασε χθες για πρώτη φορά αυτόν των νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων της επιδημίας. Την Τρίτη 18/2 δόθηκε εξιτήριο σε 1.824 ασθενείς που αποθεραπεύθηκαν, αριθμός που είναι υψηλότερος από αυτόν των ανθρώπων που επιβεβαιώθηκε πως έχουν προσβληθεί από τον COVID-19. Σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας, ως τα μεσάνυχτα της Τρίτης συνολικά 14.376 άνθρωποι που είχαν μολυνθεί από τον νέο κοροναϊό βγήκαν από τα νοσοκομεία.

Από τους 136 χθεσινούς θανάτους και τα 1.749 νέα κρούσματα, η συντριπτική πλειονότητα, 132 και 1.693 αντίστοιχα, καταγράφηκε στην επαρχία Χουμπέι, το επίκεντρο της κρίσης. Οι 116 νεκροί αναφέρθηκαν στην πρωτεύουσα της επαρχίας, τη μεγαλούπολη Ουχάν. Ωστόσο πέραν της Χουμπέι, ο αριθμός των κρουσμάτων ήταν σημαντικά μειωμένος, στα 56, για 15η συνεχόμενη ημέρα.

Στον υπόλοιπο κόσμο έχουν καταγραφεί περίπου 900 κρούσματα μόλυνσης και μόλις 5 θάνατοι σε περίπου τριάντα χώρες και περιοχές.

Επικαλούμενος μελέτη του κινεζικού κέντρου ελέγχου και πρόληψης ασθενειών σε 72.000 ανθρώπους, ο διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεέσους επισήμανε την περασμένη Δευτέρα ότι πάνω από το 80% των ασθενών πάσχουν από ήπια μορφή της ασθένειες που προκαλεί ο COVID-19. Κατά την ίδια έρευνα, σε ασθενείς ηλικίας ως 39 ετών ο δείκτης θνησιμότητας του ιού παραμένει πολύ χαμηλός, στο 0,2%, ωστόσο αυξάνεται προοδευτικά μεταξύ των ασθενών μεγαλύτερης ηλικίας.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη