Περιβαλλοντικές δράσεις από την Aegean Rebreath στη Σαντορίνη

Με αφορμή τη συμμετοχή της Σαντορίνης στο Δίκτυο Μπλε Δήμων που διατηρούν Σταθμούς Συλλογής Θαλάσσιων Απορριμμάτων, η περιβαλλοντική οργάνωση Aegean Rebreath έρχεται το Σαββατοκύριακο 5-6/6 στο νησί και διοργανώνει δράσεις υποβρύχιων και παράκτιων καθαρισμών, στέλνοντας το μήνυμα πως “η προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την οικονομική και κοινωνική σταθερότητα των νησιών”.

Το ραντεβού δίνεται για το πρωί του Σαββάτου 5/6, στις 10:00, στο αλιευτικό λιμανάκι της Βλυχάδας. Οι εθελοντές θα οργανωθούν σε δύο ομάδες εργασίας, όπου η πρώτη θα βοηθήσει τους δύτες στην ανέλκυση των απορριμμάτων από τον βυθό της Βλυχάδας και η δεύτερη θα ξεκινήσει τον παράκτιο καθαρισμό στην παραλία της. Όσοι προσέλθουν θα πρέπει να φροντίσουν για άνετο ρουχισμό και όλα τα απαραίτητα για την προστασία από τον ήλιο και τη ζέστη.

Όσοι επιθυμούν να μάθουν περισσότερα για το έργο της Aegean Rebreath και να ενημερωθούν για θέματα προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος, μπορούν να λάβουν μέρος στη διαδικτυακή διαβούλευση, που θα γίνει το Σάββατο 5/6, ώρα 19:30, μέσω της πλατφόρμας Zoom. Δηλώσεις συμμετοχής στο email info@aegeanrebreath.org.

Οι δράσεις πραγματοποιούνται σε συνεργασία με τον Δήμο Θήρας και το Λιμενικό Ταμείο Θήρας, με την ευγενική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και της εταιρείας Apivita.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη