Περιβαλλοντική καμπάνια “Keep Aegean Blue” για την προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος

Από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σε συνεργασία με τον οργανισμό All for Blue

“To Nότιο Αιγαίο, η μεγαλύτερη νησιωτική περιφέρεια της χώρας και της Ευρώπης, που ζει στη θάλασσα και που ζει από τη θάλασσα, δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από την παγκόσμια κινητοποίηση για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος από τη ρύπανση”, δήλωσε ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, ανακοινώνοντας σήμερα την έναρξη της περιβαλλοντικής καμπάνιας “Keep Aegean Blue”.

Η καμπάνια θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με τον οργανισμό All For Blue by Katerina Topouzoglou, που ίδρυσε στην Ελλάδα η εκπαιδεύτρια ελεύθερης κατάδυσης και παγκόσμια πρωταθλήτρια υποβρύχιας σκοποβολής, Κατερίνα Τοπούζογλου, για την προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος.

Κατά τη σημερινή (6/9) κοινή συνέντευξη τύπου που έδωσαν ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος και η Κατερίνα Τοπούζογλου, παρουσιάστηκε η έναρξη της καμπάνιας “Keep Aegean Blue”, που έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς ως προς την προστασία του απέραντου γαλάζιου που περιβάλλει τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, με δεδομένο τον καταλυτικό ρόλο που αυτό συνεπάγεται για την βιώσιμη ανάπτυξη της μεγαλύτερης τουριστικής Περιφέρειας της χώρας.

[adning id="140783"]

Η καμπάνια, το πρόγραμμα δράσεων της οποίας θα ανακοινωθεί την ερχόμενη εβδομάδα, θα ξεκινήσει από τα Δωδεκάνησα και θα επεκταθεί στα νησιά των Κυκλάδων. Θα περιλαμβάνει σεμινάρια σε επιλεγμένα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με πιστοποίηση για εκείνους που θα τα παρακολουθήσουν, καθώς και βιωματικές δράσεις που θα αφορούν όχι μόνο τον καθαρισμό των ακτών, αλλά και του βυθού από τους δύτες της “All For Blue”.

Θέλοντας να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα για την αναγκαιότητα προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος και να ευαισθητοποιήσει κυρίως τις νεαρές ηλικίες, η Κατερίνα Τοπούζογλου τόνισε: “Ο χρόνος μετρά αντίστροφα. Το 2048, τα σκουπίδια στις θάλασσες θα είναι περισσότερα από τη θαλάσσια πανίδα. Είμαστε η τελευταία γενιά που μπορεί να κάνει τη διαφορά. Με τα εκπαιδευτικά μας σεμινάρια στοχεύουμε να ενημερώσουμε τις μελλοντικές γενιές για την τεράστια σημασία της προστασίας του θαλάσσιου οικοσυστήματος. Να διαμορφώσουμε περιβαλλοντική συνείδηση σε ευαίσθητες ηλικίες. Τα παιδιά που μαθαίνουν να μαζεύουν σκουπίδια, ως ενήλικες δεν θα πετάξουν σκουπίδια σε θάλασσες και ακτές”.  

Εξάλλου, βούληση της Περιφερειακής Αρχής να περάσει στην ενεργό δράση για την προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος, είχε ως αποτέλεσμα να ξεκινήσουν από τον περασμένο Νοέμβριο οι επαφές του Περιφερειάρχη, Γιώργου Χατζημάρκου, με τον ΟΗΕ, στο πλαίσιο του Προγράμματος Περιβάλλοντος των Ηνωμένων Εθνών (U.N.E.P.), προκειμένου να υποστηριχθούν και να προωθηθούν το Νότιο Αιγαίο οι δράσεις της παγκόσμιας εκστρατείας των Ηνωμένων Εθνών “Καθαρές Θάλασσες” (Clean Seas Campaign).

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη