22.2 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ευρωπαϊκό κλειστού στίβου: “Πέταξε” στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ο Καραλής

Ασημένιο μετάλλιο για τον Έλληνα πρωταθλητή του άλματος επί κοντώ

Share

Το πρώτο μετάλλιο της καριέρας του σε μεγάλη διοργάνωση κατέκτησε ο Εμμανουήλ Καραλής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Κωνσταντινούπολης.

Με άλμα στα 5,80 μ. ο Έλληνας άλτης του επί κοντώ ήρθε δεύτερος και χάρισε στη χώρα μας το τρίτο της μετάλλιο στη διοργάνωση, μετά το χρυσό του Τεντόγλου και το ασημένιο του Ανδρικόπουλου. Ο 24χρονος αθλητής ξεκίνησε από έγκυρο άλμα στα 5,40 μ., πέρασε με τη δεύτερη τα 5,60 μ. (στερώντας του το χρυσό) και με την πρώτη τα 5,70 μ., και 5,80 μ., ύψος που έκρινε τα μετάλλια.

Ο άλτης του Χάρη Καραλή βρίσκεται τα τελευταία χρόνια ανάμεσα στους κορυφαίους άλτες του πλανήτη και το σημερινό μετάλλιο ήρθε να επισφραγίσει το αγωνιστικό του επίπεδο. Ο Καραλής το 2018 ήταν 5ος στο Παγκόσμιο κλειστού του Μπέρμιγχαμ, το 2019 4ος στο Ευρωπαϊκό κλειστού της Γλασκόβης και το 2021 4ος στους Ολυμπιακούς του Τόκιο, που αναμφίβολα είναι η μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας του.

Αυτό είναι το δεύτερο μετάλλιο που κατακτά η χώρα μας σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο επί κοντώ Ανδρών, μετά το ασημένιο του Κώστα Φιλιππίδη το 2017 στο Βελιγράδι.

Ο Νορβηγός Σόντρε Γκούτορμσεν με επίσης 5,80 μ. κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, το πρώτο του στη διοργάνωση. Ο Καραλής μοιράστηκε τη δεύτερη θέση με τον Πιοτρ Λίσεκ, που επίσης πέρασε τα 5,80 μέτρα. Ο Πολωνός έκανε πέντε τα μετάλλιά του στην ιστορία της διοργάνωσης.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη