Πέθανε ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Σε ηλικία 60 ετών έφυγε σήμερα από τη ζωή ο Αργεντίνος θρύλος του ποδοσφαίρου Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα.

Ο Μαραντόνα υπέστη ανακοπή καρδιάς στο σπίτι του στο Μπουένος Άιρες, εκεί όπου ανάρρωνε μετά από εγχείρηση αφαίρεσης αιματώματος στον εγκέφαλο, στην οποία είχε υποβληθεί στις αρχές Νοεμβρίου. Οι γιατροί που έσπευσαν στο σπίτι του δεν κατάφεραν να τον κρατήσουν στη ζωή.

Ευρέως αναγνωρισμένος ως ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών, αν όχι ο καλύτερος, ο Μαραντόνα βραβεύτηκε από τη FIFA ως Ποδοσφαιριστής του 20ου αιώνα, ένα βραβείο που μοιράστηκε με τον Πελέ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ EPA/DyN

Στη διεθνή του καριέρα με τη φανέλα της Αργεντινής κέρδισε 91 κύπελλα και σκόραρε 34 γκολ. Έπαιξε σε τέσσερα παγκόσμια πρωταθλήματα, συμπεριλαμβανομένου αυτού του 1986 στο Μεξικό όπου ως αρχηγός της ομάδας, την οδήγησε στη νίκη επί της Δυτικής Γερμανίας στον τελικό και στην κατάκτηση του τροπαίου.

Ο Μαραντόνα συνέδεσε το όνομά του με τη χρυσή εποχή της Νάπολι στα τέλη της δεκαετίας του ’80. Αγωνίστηκε ακόμα στη Μπόκα Τζούνιορς, την Αρχεντίνος Τζούνιορς, την Μπαρτσελόνα, και τη Σεβίλλη. Αφού κρέμασε τα παπούτσια του ως ποδοσφαιριστής, ασχολήθηκε με την προπονητική, αναλαμβάνοντας και την εθνική Αργεντινής από το 2008 μέχρι το 2010.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη