Πιλοτική εφαρμογή πολυθέσεων Ταξί στο Νότιο Αιγαίο

Την πρόσκληση μετατροπής των Ταξί με έδρα το Νότιο Αιγαίο σε 6θέσια και 9θέσια υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, κατά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ταξί, Θεοδόση Καστανίδη και το μέλος Αντώνη Κάλλα. Πρόκειται για πιλοτική εφαρμογή εισαγωγής των πολυθέσιων Ταξί που ξεκινά στην Ελλάδα από το Νότιο Αιγαίο, ως αποτέλεσμα της στενής συνεργασίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και τον Υφυπουργό Μιχάλη Παπαδόπουλο.

Το ποσοστό των ΕΔΧ ΤΑΞΙ αυτοκινήτων που μπορούν να αντικατασταθούν με επιβατηγά αυτοκίνητα 6-9 θέσεων σε κάθε έδρα της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου καθορίζεται βάσει του αριθμού των ΕΔΧ ΤΑΞΙ αυτοκινήτων που έχουν άδεια κυκλοφορίας ως εξής:
α) σε 100% για τις έδρες που έχουν έως και 10 άδειες κυκλοφορίας ΕΔΧ ΤΑΞΙ αυτοκινήτων,
β) σε 40% για τις έδρες που έχουν 11-40 άδειες κυκλοφορίας ΕΔΧ ΤΑΞΙ αυτοκινήτων,
γ) σε 30% για τις έδρες που έχουν περισσότερες από 41 άδειες κυκλοφορίας ΕΔΧ ΤΑΞΙ αυτοκινήτων.

Στην περίπτωση της Σαντορίνης, μπορούν να μετατραπούν σε πολυθέσια, 16 Ταξί από τα 39 που κυκλοφορούν.

Η αναλυτική πρόσκληση είναι διαθέσιμη εδώ.

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν προθεσμία έξι εβδομάδων να καταθέσουν αίτηση στις Διευθύνσεις Μεταφορών και Επικοινωνιών Κυκλάδων και Δωδεκανήσου αντίστοιχα για τα νησιά-έδρες των Κυκλάδων και Δωδεκανήσου.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

“Χαίρομαι που ξεκινάμε από το Νότιο Αιγαίο, όπου οι ιδιαίτερες συνθήκες των νησιών και ο Τουρισμός απαιτούν εγρήγορση και αντανακλαστικά” δήλωσε ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος συμπληρώνοντας: “Βήμα-βήμα, όλες οι παράμετροι λειτουργίας των πολυθέσιων Ταξί συμφωνήθηκαν με τους εκπροσώπους του κλάδου και τον Υφυπουργό Μεταφορών, Μιχάλη Παπαδόπουλο, τον οποίο ευχαριστώ για την κατανόηση, τα αντανακλαστικά του και την άριστη συνεργασία που έχουμε. Ένα πάγιο
αίτημα του κλάδου των ιδιοκτητών Ταξί, που συναντάται και με τις ανάγκες του Τουρισμού των νησιών και της κοινωνίας, γίνεται πραγματικότητα με την υπογραφή της σχετικής πρόσκλησης που σήμερα υπέγραψα”.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ταξί, Θεοδόσης Καστανίδης δήλωσε: “Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με την ταχύτητα που έχει πάρει το θέμα και πλέον είμαστε στο τελικό στάδιο. Από αύριο και για έξι εβδομάδες, υποβάλλονται οι αιτήσεις στο γραφείο συγκοινωνιών και κατόπιν η διαδικασία είναι πολύ γρήγορη. Αισιοδοξούμε ότι φέτος το καλοκαίρι θα έχουμε Ταξί στις πιάτσες. Ευχαριστούμε πολύ την Περιφέρεια και το Υπουργείο Μεταφορών για την άριστη συνεργασία, την ταχύτητα και την αποτελεσματικότητά τους”.

Διαφήμιση

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη