22.2 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Α. Πελώνη: Πιλοτικό άνοιγμα του τουρισμού τις επόμενες ημέρες

Share

Το πιλοτικό άνοιγμα του τουρισμού από τις επόμενες ημέρες, κάτι που είχε προαναγγείλει και ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, επιβεβαίωσε κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Η κα Πελώνη έκανε λόγο για “μίνι πιλοτική εφαρμογή” του πράσινου πιστοποιητικού, που αφορά επισκέπτες από συγκεκριμένες χώρες που θα έρχονται είτε μέσω πιστοποιητικού εμβολιασμού, είτε μέσω της επίδειξης αρνητικού μοριακού τεστ 72 ώρες πριν το ταξίδι χωρίς την υποχρέωση καραντίνας. Υπογράμμισε, δε, πως οι επισκέπτες που θα έλθουν στην χώρα μας -δεν πρόκειται για μεγάλο αριθμό- θα παραμείνουν στον προορισμό τους και δεν θα μπορούν να μετακινηθούν από νομό σε νομό, όπως, εξάλλου, ισχύει και για τους Έλληνες πολίτες.

Συμπλήρωσε, μάλιστα, πως ήδη υπάρχουν λίγοι ξένοι επισκέπτες στην Ελλάδα, που υπόκεινται στους ίδιους περιορισμούς, ενώ υπενθύμισε ευκαιρίας δοθείσης ότι “το κανονικό άνοιγμα του τουρισμού τοποθετείται 14 Μαΐου βάσει συγκεκριμένων υγειονομικών πρωτοκόλλων και εφ’ όσον το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα”.

Σημειώνεται ότι χθεσινό δημοσίευμα του Reuters, επικαλούμενο ανώνυμη πηγή από το Υπουργείο Τουρισμού, ανέφερε πως εκτός των εμβολιασμένων επισκεπτών από το Ισραήλ που ήδη εισέρχονται στη χώρα χωρίς υποχρέωση καραντίνας, τα σύνορα θα ανοίξουν πιλοτικά για πολίτες από την ΕΕ, τις ΗΠΑ, τη Βρετανία, τη Σερβία, και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα που θα μπορούν να ταξιδεύουν στην Ελλάδα μέσω των αεροδρομίων Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Ηρακλείου, Χανίων, Ρόδου, Κω, Μυκόνου, Σαντορίνης και Κέρκυρας.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
The Wine Bar at Heliotopos, Santorini - The cave

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη