“ΠΙΘΟΙΓΙΑ 2024” με κρασιά Σαντορίνης εσοδείας 2023

Η αμπελοοινική παράδοση της Σαντορίνης από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα αποτελεί ένα από τα βασικά στοιχεία της πολιτισμικής ταυτότητας του νησιού

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, την Κυριακή 14 Απριλίου, από τις 12:00 έως τις 19:00, το Συμπόσιο Κέντρο Πολιτισμού στο Μεγαλοχώρι θα φιλοξενήσει τα “ΠΙΘΟΙΓΙΑ 2024”, μια έκθεση και γευσιγνωσία θηραϊκών οίνων τελευταίας εσοδείας (2023). Επαγγελματίες και οινόφιλοι που θα δώσουν το “παρών”, θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα κρασιά που θα γεμίσουν τα ποτήρια μας φέτος το καλοκαίρι.

Τα “ΠΙΘΟΙΓΙΑ 2024” έρχονται να θυμίσουν την πρώτη μέρα της αρχαίας παραδοσιακής γιορτής των Ανθεστηρίων, τη μέρα “των πίθων”, κατά την οποία ξεσφράγιζαν τα πήλινα αγγεία όπου φύλαγαν τον οίνο για να δοκιμάσουν την καινούργια σοδειά και να γεμίσουν τα αγγεία των αγοραστών.

Η είσοδος στην εκδήλωση θα είναι ελεύθερη.

Στα “ΠΙΘΟΙΓΙΑ 2024” συμμετέχουν 13 οινοποιεία: Οινοποιείο Άνυδρους, Οινοποιείο Βασάλτης, Οινοποιείο Βενετσάνος, Οινοποιία Γαβαλά, Οινοποιείο Αρτέμης Καραμολέγκος, Κάναβα Καραμολέγκος – Οινοποιείο Καστέλι, Οινοποιείο Μικρά Θήρα, Οινοποιείο Μπουτάρη, Κάναβα Ρούσσος, Κτήμα Σιγάλα, ΟΕΝΟ Π, Οινοποιείο Χατζηδάκη και Κάναβα Χρυσού-Τσέλεπος.

Οδηγίες προς το Συμπόσιον Κέντρο Πολιτισμού: Ακολουθώντας τη σχετική σήμανση από την κεντρική πλατεία του Μεγαλοχωρίου και ανεβαίνοντας το μονοπάτι από την ταβέρνα Ρακί, στο δεύτερο στενό αριστερά. Τηλ. επικοινωνίας 2286085374.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης
Διαφήμιση

Σαντορίνη