22.2 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Planet Physics στη Σαντορίνη και η Φυσική γίνεται παιχνίδι

Share

Τι σημαίνει “πλάσμα” για τους Φυσικούς; Μπορούμε με τη βοήθειά του να ανάψουμε ένα … φωτόσπαθο; Μπορούμε σε ένα εργαστήριο να δημιουργήσουμε αληθινούς κεραυνούς; Μπορούμε να παίξουμε μουσική, χωρίς να ακουμπάμε το μουσικό όργανο; Μπορούμε να φτιάξουμε “ανθρώπινα κυκλώματα”, να κάνουμε την ύλη να αιωρείται, να φτιάξουμε αληθινό χιόνι ή να πιάσουμε τα σύννεφα με τα χέρια μας;

Οι απαντήσεις θα δοθούν τον Μάρτιο, στο Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας, στη Βλυχάδα. Εκεί θα φιλοξενείται από 4 έως 10 Μαρτίου η διαδραστική έκθεση “Planet Physics“. Με τη βοήθεια των εντυπωσιακών εκθεμάτων και των μοναδικών πειραμάτων, η Φυσική θα γίνει παιχνίδι.

Η ιδέα για το Planet Physics προέκυψε όταν ο ιδρυτής του κ. Κωνσταντίνος Τριαντάφυλλος, εμπνευσμένος από το Exploratorium της California, θέλησε να δημιουργήσει έναν επιστημονικό πολυχώρο όπου η γνώση γίνεται παιχνίδι μέσω της βιωματικής μάθησης. Χρησιμοποιώντας εντυπωσιακά διαδραστικά εκθέματα, κάποια εκ των οποίων είναι ιδιαίτερα σπάνια ακόμα και σε ευρωπαϊκό επίπεδο (πχ Ferrofluid), οι επισκέπτες μαθαίνουν θεμελιώδεις έννοιες της Φυσικής … παίζοντας!

Για τη μία βδομάδα που η έκθεση θα ταξιδέψει στη Σαντορίνη, οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν με κάποια από τα πιο ενδιαφέροντα εκθέματα και να παρακολουθήσουν εντυπωσιακά πειράματα Φυσικής. Αλλάζοντας την απόσταση των μαγνητών, θα δουν να δημιουργούνται εντυπωσιακά σχήματα στο σιδηρομαγνητικό υγρό. Θα παρακολουθήσουν επίσης δύο εξαιρετικές πειραματικές επιδείξεις (“Πειράματα του ψύχους” με υγρό άζωτο και “Κβαντική αιώρηση” με μαγνήτες και υπεραγωγούς), που δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Φυσικών, διαπιστώνοντας πως κάποιες φορές η Φυσική … μαγική!

Η διάρκεια του προγράμματος είναι 2 διδακτικές ώρες. Στη διάρκεια της πρώτης διδακτικής ώρας οι μαθητές εξερευνούν τα διαδραστικά εκθέματα, πάντα με την καθοδήγηση εξειδικευμένου προσωπικού. Στη διάρκεια της δεύτερης διδακτικής ώρας, οι μαθητές παρακολουθούν τα εντυπωσιακότερα πειράματα Φυσικής στην Ελλάδα.

Πριν την έναρξη ή μετά το τέλος της επίσκεψης, οι μαθητές μπορούν να ξεναγηθούν χωρίς επιπλέον επιβάρυνση στις εγκαταστάσεις του Βιομηχανικού Μουσείου Τομάτας.

Το κόστος της επίσκεψης είναι 5 ευρώ/μαθητή.

Πληροφορίες και Κρατήσεις: Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης, Παραλία Βλυχάδας, Τηλ: 2286085141, 2106858820

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Αλφαβητάρι Γαστρονομίας Γιώργου Πίττα

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης
Διαφήμιση
Πίβα Λάββα - Τοπία του νου
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη