Είναι η δεύτερη θέση στο Κύπελλο Ελλάδος λόγος για πανηγυρισμούς; Στη Σαντορίνη προφανώς και είναι, αν αναλογιστεί κανείς ότι ο ΑΟ Θήρας δεν έχει συμπληρώσει ακόμα επτά χρόνια παρουσίας στα παρκέ και η πορεία του είναι αλματώδης. Τον Αύγουστο του 2012 οπότε δημιουργήθηκε η ομάδα, η σταθερά αξιοπρόσεκτη πορεία στην Α1 κατηγορία, το φετινό ευρωπαϊκό ταξίδι μέχρι τους 8 του Challenge Cup και η πρόσφατη δεύτερη θέση στο Κύπελλο Ελλάδος φάνταζαν σαν όνειρο.

Σήμερα όλα αυτά είναι πέρα για πέρα αληθινά και πλέον με το πόδι στο γκάζι, η όμορφη περιπέτεια, στην οποία έχει μπλέξει ο ΑΟ Θήρας, συνεχίζεται, με μόνο όριο τον ορίζοντα, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε σχετική ανακοίνωση της ομάδας.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:

ΟΧΙ ΠΙΑ “ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ”, ΕΠΕΙΔΗ ΠΛΕΟΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!

Δεν επιστρέψαμε ακόμα και δεν σκοπεύουμε να επιστρέψουμε. Όχι γιατί συνεχίζουμε να ονερευόμαστε, αλλά επειδή η πραγματικότητα ξεπέρασε τα όνειρά μας. Θα μπορούσαμε να πούμε πολλά για μια παρέα, που έγινε μικρή ομάδα, μετά οικογένεια, για να εξελιχθεί, σε πολύ υπολογίσιμη δύναμη στην Ευρώπη και την Ελλάδα.

Στην αρχή, λέγαμε ανέμελα “να πάμε μέχρι εκεί που μπορούμε”. Και ξαφνικά, έμεινε μόνο ένα: “Μπορούμε”. Σε Ελλάδα και Ευρώπη. Τόσο που, ακόμα δεν “μπορούμε” να το πιστέψουμε.

Αυτό που συνέβη στις Σέρρες, μετά το επίπονο Challenge Cup, ήταν μια απόδειξη πως η μόνη πραγματικότητα είναι ο ορίζοντας των ονείρων. Και δεν χάσαμε κανέναν αγώνα. Μόνο ένα εξαντλητικό παιχνίδι μας έφυγε στις λεπτομέρειες. Αντί να συνοφρυωθούμε, πανηγυρίσαμε. Γιατί κερδίσαμε τον Αγώνα. Που είναι μόνο ένας: “Μια Ομάδα, Ένα Νησί”.

Μπορεί κάποτε, να μιλούσαμε για συνταξιδιώτες σε αυτό το όνειρο, αλλά τώρα ονειρευόμαστε μαζί. Με τα φτερά της Aegean που μας ταξιδεύουν, τους γενναιόδωρους χορηγούς, τα παιδιά εκείνα που αφήνουν δουλειές και σπίτια για να ακολουθήσουν την ομάδα της καρδιάς τους. Και βέβαια, όλους εκείνους που μας έλεγαν ενθουσιασμένοι πως στη Σαντορίνη εννιά στις δέκα τηλεοράσεις έδειχναν ΑΟ Θήρας και σε κάθε πόντο ακούγονταν ζητωκραυγές από σπίτια και καταστήματα.

Λοιπόν. Αυτές οι μεγάλες αθλήτριες, το σπουδαίο προπονητικό επιτελείο, οι θαυμάσιοι επιστήμονες που υποστηρίζουν -θαυματουργά- ιατρικά την ομάδα και οι αφοσιωμένοι φίλαθλοι που γεμίζουν το γήπεδο σε κάθε παιχνίδι, δεν μας επιτρέπουν να σκεφτούμε καν, να βάλουμε το πόδι στο φρένο. “Μπλέξαμε” σε μια τόσο όμορφη περιπέτεια, που μόνο της όριο είναι ο ορίζοντας. Και σκοπεύουμε να τον εξερευνήσουμε. ΑΟ Θήρας: “Μια Ομάδα, Ένα Νησί”.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here