ΗΠΑ: Πλήρης έγκριση για το εμβόλιο της Pfizer κατά της Covid-19

Την πλήρη έγκρισή τους για τη χορήγηση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech στα άτομα ηλικίας 16 ετών και άνω έδωσαν σήμερα οι ΗΠΑ, όπως ανακοίνωσε η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA). Πρόκειται για την πρώτη τέτοιου είδους έγκριση εμβολίου κατά της Covid-19.

Το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech είχε λάβει από τον Δεκέμβριο προσωρινή άδεια επείγουσας χρήσης. Το εμβόλιο συνεχίζει να διατίθεται για τα παιδιά και τους εφήβους ηλικίας από 12-15 ετών βάσει αυτής της άδειας υπό όρους, διευκρίνισε η FDA.

“Παρότι εκατομμύρια άνθρωποι έλαβαν με ασφαλή τρόπο εμβόλια κατά της Covid-19, αναγνωρίζουμε ότι σε μερικούς αυτή η έγκριση θα μπορεί να δώσει περισσότερη εμπιστοσύνη στον εμβολιασμό”, δήλωσε η προσωρινή επικεφαλής της FDA, Τζάνετ Γούντκοκ. “Το σημερινό σημαντικό στάδιο μας φέρνει λίγο πιο κοντά στο να ανατρέψουμε την πορεία της πανδημίας στις ΗΠΑ”, πρόσθεσε.

Αυτή η πλήρης έγκριση μπορεί όχι μόνο να πείσει ορισμένους διστακτικούς, αλλά και να επιτρέψει σε ορισμένες αρχές να επιβάλουν τον εμβολιασμό χωρίς τον φόβο των νομικών προσφυγών. Το Πεντάγωνο είχε ανακοινώσει συγκεκριμένα ότι όλα τα μέλη των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων θα πρέπει να εμβολιαστούν μόλις ανακοινωθεί η πλήρης έγκριση του εμβολίου.

“Αξιολογήσαμε τα επιστημονικά δεδομένα και τις πληροφορίες που περιλαμβάνονται σε εκατοντάδες σελίδες και διενεργήσαμε τη δική μας ανάλυση της ασφάλειας και της αποτελεσματικότητας του εμβολίου”, δήλωσε ο Πίτερ Μαρκς, επιστημονικός υπεύθυνος στους κόλπους της FDA. Διευκρίνισε δε ότι ελέγχθηκε επίσης η διαδικασία παραγωγής του εμβολίου, μέσω επισκέψεων στο εργοστάσιο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη