Πλήθος κόσμου στην παρουσίαση του βιβλίου για τη Θηρασία – Φωτογραφίες

 

thirassia_16feb16
Νίκος Ζώρζος, Γιώργος Βουγιουκαλάκης, Χρίστος Ντούμας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Αρχαιολογικής Εταιρείας, η παρουσίαση του βιβλίου «ΘΗΡΑΣΙΑ: Μία διαχρονική διαδρομή», που εκδόθηκε με την επιμέλεια των Κλαίρης Παλυβού και Ίριδος Τζαχίλη.

Για το βιβλίο μίλησαν ο κος Νίκος Ζώρζος, Δήμαρχος Θήρας, ο κος Alexandre Farnoux Διευθυντής της Γαλλικής Σχολής Αθηνών, η κα Αλεξάνδρα Αλεξοπούλου, Διευθύντρια Δ.Π.Μ.Σ. Προστασίας, Συντήρησης και Αποκατάστασης Μνημείων Πολιτισμού Α.Π.Θ. και ο κος Γιώργος Βουγιουκαλάκης Διευθυντής Ερευνών ΙΓΜΕ. Εκ μέρους των επιμελητριών της έκδοσης μίλησε η Κλαίρη Παλυβού. Στον συντονισμό της παρουσίασης ήταν ο κος Χρίστος Ντούμας, ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Διευθυντής των Ανασκαφών Ακρωτηρίου Θήρας. Προβλήθηκε επίσης ντοκυμαντέρ για τη Θηρασία του Ζαχαρία Μαυροειδή.

palyvou_16feb16
Από αριστερά: Alexandre Farnoux, Αλεξάνδρα Αλεξοπούλου, Νίκος Ζώρζος, Κλαίρη Παλυβού, Ίρις Τζαχίλη, Χρίστος Ντούμας

Το βιβλίο «Θηρασία Ι: μία διαχρονική διαδρομή” είναι η πρώτη συμβολή στην ιστορία της νήσου Θηρασίας, από το μακρινό παρελθόν (εποχή του Χαλκού) έως το πρόσφατο (αρχιτεκτονική, κοινωνική ανθρωπολογία). Πρόκειται για σειρά μελετών που εστιάζουν σε διάφορες ερευνητικές πτυχές (γεωλογία, τεχνολογία των ορυχείων, ανάλυση κεραμικών υλών κα), καθώς και στην αναζήτηση αρχαίων τεκμηρίων μέσω της επιφανειακής έρευνας.

Ουσιαστικά αποτελεί μία διαχρονική χαρτογράφηση της ανθρώπινης παρουσίας στο νησί, ώστε να αναδειχθούν οι επιλογές, οι περιορισμοί, οι αλλαγές, οι συνέχειες και οι ασυνέχειες και να διερευνηθεί ποικιλοτρόπως το φαινόμενο του νησιωτισμού.

Οι έρευνες στη Θηρασία έγιναν από το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, το Μεταπτυχιακό Τμήμα της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και την πρώην ΚΑ’ Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων.

Η κα Κλαίρη Παλυβού είναι αρχιτέκτονας, ομότιμος Καθηγήτρια του Τμήματος Αρχιτεκτόνων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ενώ η κα Ίρις Τζαχίλη αρχαιολόγος, ομότιμη καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Κρήτης.

[hr style=”single”]

[box style=”2″]

thirasiaI_428x600Το βιβλίο “Θηρασία Ι: μία διαχρονική διαδρομή” μπορείτε να το προμηθευτείτε εδώ:
http://www.santorini.net/shop/books/in_greek/thirasia-i-mia-diahroniki-diadromi/
 
κλικ στη φωτογραφία για μεγαλύτερο μέγεθος
[/box]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Σαντορίνη