Σαντορίνη: Ποδαρικό από το Viking Sky για τη φετινή σεζόν κρουαζιέρας

Πιο νωρίς από κάθε άλλη φορά, με τη σημερινή (14/2) άφιξη του Viking Sky της Viking Oceans άνοιξε η αυλαία για τη φετινή σεζόν κρουαζιέρας στη Σαντορίνη. Το πλοίο κατέπλευσε στον όρμο των Φηρών νωρίς το πρωί, προερχόμενο από τη Ρόδο, και θα αναχωρήσει νωρίς το απόγευμα για Ηράκλειο, στο πλαίσιο 10ήμερης κρουαζιέρας με αφετηρία και τερματισμό τον Πειραιά και άλλους ενδιάμεσους σταθμούς τον Βόλο, τη Θεσσαλονίκη, το Κουσάντασι και το Ναύπλιο.

Για τον Φεβρουάριο δεν προβλέπονται άλλες αφίξεις στη Σαντορίνη. Ο συνήθης ρυθμός προσεγγίσεων κρουαζιεροπλοίων θα ξεκινήσει ουσιαστικά από τα μέσα Μαρτίου και μετά. Με βάση τα σημερινά στοιχεία του Λιμενικού Ταμείου Θήρας, οι αφίξεις φέτος αναμένεται να ξεπεράσουν τις 780, προμηνύοντας μια ακόμα χρονιά ρεκόρ για την κρουαζιέρα στο νησί.

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε πρόσφατα η Ένωση Λιμένων Ελλάδας, το 2022 η Σαντορίνη υποδέχτηκε 686 κρουαζιερόπλοια, τα περισσότερα από κάθε άλλο ελληνικό λιμάνι, σημειώνοντας αύξηση 15,8% σε σχέση με το προ πανδημίας έτος αναφοράς 2019 (592 αφίξεις).

Σταδιακά, οι προγραμματισμένες για το 2023 αφίξεις θα συμπληρώνονται στο σχετικό ημερολόγιο που και φέτος θα συντηρεί το Atlantea.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη