Ποιες περιοχές θα επηρεάσει η δεύτερη φάση της “Μήδειας”

Χιονοπτώσεις σε Ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο καθώς και σε περιοχές, ακόμη και χαμηλού υψομέτρου, της Κρήτης και ενδεχομένως σε περιοχές μεγάλου υψομέτρου των Βορείων Κυκλάδων αναμένονται από το μεσημέρι της Δευτέρας 15/2. Η δεύτερη φάση της κακοκαιρίας “Μήδεια” θα δώσει χιονοπτώσεις ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας από της νύχτα της Δευτέρας 15/2 προς Τρίτη 16/2 έως το απόγευμα της Τρίτης 16/2.

Στις Σποράδες, στα νησιά του Κεντρικού και Νοτίου Αιγαίου καθώς και στις παράκτιες περιοχές της Κρήτης αναμένονται βροχές ή χιονόνερο. Στους παρακάτω χάρτες παρουσιάζεται ο ολικός υετός (βροχή/χιονόνερο/χιόνι) που αναμένεται από τις πρώτες ώρες έως το μεσημέρι της Τρίτης 16/2 σύμφωνα με το μοντέλο πρόγνωσης υψηλής ανάλυσης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr. Με μπλε αποχρώσεις φαίνεται η βροχή/χιονόνερο και με μωβ αποχρώσεις η ένταση των χιονοπτώσεων.

Tα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από αργά το βράδυ της Τρίτης 16/2 στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια, ενώ από τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 17/2 οι χιονοπτώσεις βαθμιαία θα περιοριστούν στην Κρήτη όπου θα είναι πυκνές, μετά το μεσημέρι όμως θα εξασθενήσουν.

Ο ισχυρός παγετός που ήδη επικρατεί στη βόρεια Ελλάδα, την Τρίτη 16/2 και την Τετάρτη 17/2 θα σημειωθεί και στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα, ενώ σε περιοχές (κυρίως της δυτικής) Μακεδονίας, αλλά και της Θράκης, θα είναι κατά τόπους ολικός.

Οι θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 7-8 μποφόρ που πνέουν σήμερα Δευτέρα 15/2 στο Ιόνιο από το βράδυ θα εξασθενήσουν, όμως στο Αιγαίο θα εξακολουθήσουν να πνέουν σε επίπεδο θύελλας τοπικά 9-10 μποφόρ. Από τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 17/2 θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά και βαθμιαία θα εξασθενήσουν.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη