Ποιότητα ή ποσότητα τουριστών; Οι Βαλεαρίδες Νήσοι αποφάσισαν…

Στον πάγο έβαλε η κυβέρνηση των Βαλεαρίδων νήσων στην Ισπανία τη δημιουργία νέων τουριστικών κλινών για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, στα τέσσερα νησιά: Μαγιόρκα, Μινόρκα, Ίμπιζα και Φορμεντέρα. Αυτό τίθεται σε εφαρμογή με διάταγμα άμεσης ισχύος το οποίο είναι μέρος μιας συνολικής νέας τουριστικής νομοθεσίας, που πλέον αναφέρεται ως νόμος περί τουριστικής κυκλικότητας και βιωσιμότητας.

Κατά την παρουσίαση του νόμου την περασμένη εβδομάδα, η πρόεδρος των Βαλεαρίδων Francina Armengol υπογράμμισε την ανάγκη για ένα τουριστικό μοντέλο επικεντρωμένο στην ποιότητα παρά στην ποσότητα. Η Armengol αναγνώρισε πως η υψηλή ανάπτυξη των τελευταίων ετών (προ Covid-19) προκάλεσε μια μεγάλη συζήτηση σχετικά με την ισορροπία μεταξύ των τουριστικών καταλυμάτων και της ικανότητας των νησιών να ανταποκρίνονται στην πίεση.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Ειδικά η Μαγιόρκα κάθε καλοκαίρι έφτανε στα φυσικά όριά της. Υπήρχε μεγάλη κατανάλωση νερού και ενέργειας, καθώς και μεγάλη παραγωγή απορριμμάτων. Ο μόνος τρόπος για να γίνει το νησί πιο βιώσιμο είναι να μειωθεί ο αριθμός των κλινών στις τουριστικές εγκαταστάσεις.

Τα συμβούλια των τεσσάρων νησιών, εξήγησε η Armengol, θα έχουν πλέον στη διάθεσή τους τέσσερα χρόνια για να καθορίσουν των αριθμό των τουριστικών κλινών που μπορεί να υποστηρίξει κάθε νησί. Σε αυτό το διάστημα δε θα δίνονται νέες άδειες τουριστικών καταλυμάτων.

Περιγράφοντας τον νέο νόμο, η Armengol τόνισε τη δέσμευση για κυκλικότητα και βιωσιμότητα και για προσαρμογή του τουριστικού μοντέλου στους διαθέσιμους πόρους, τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας και τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων. Όλα αυτά θα αντικατοπτρίζονται και σε ένα νέο σύστημα ταξινόμησης των ξενοδοχείων βάσει αστέρων.

Διαφήμιση

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη