Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα το Σάββατο 5/9

Η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ενημερώνει ότι αύριο Σάββατο 5/9/2020, σύμφωνα με τον Ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που συντάσσει η Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Έκτακτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ο κίνδυνος για την εκδήλωση πυρκαγιών στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Π.Ε. Κυκλάδων και Π.Ε. Δωδεκανήσου) είναι πολύ υψηλός (κατηγορία κινδύνου 4) και όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας.

Κίνδυνος πυρκαγιάς 5/9/20

Οι πολίτες και ειδικά οι αγρότες, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι που δραστηριοποιούνται σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να αποφύγουν οποιαδήποτε ενέργεια ή εργασία στην ύπαιθρο, που είναι δυνατόν να προκαλέσει πυρκαγιά από αμέλεια και να ειδοποιούν άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία σε οποιοδήποτε γεγονός υποπέσει στην αντίληψη τους.

Εξίσου αυξημένος (κατηγορία 4) θα είναι ο κίνδυνος να εκδηλωθεί πυρκαγιά στην Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένων των Κυθήρων), στην Περιφέρεια Κρήτης, στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Εύβοια) και στην Περιφέρεια Βόρειου Αιγαίου (Λέσβος, Χίος, Σάμος, Ικαρία).

Έκτακτη Συνεδρίαση του ΣΟΠΠ Κυκλάδων
Σήμερα (4/9) συνεδρίασε εκτάκτως το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας των Κυκλάδων, με αφορμή την αυξημένη επικινδυνότητα της αυριανής ημέρας, υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γιώργου Λεονταρίτη. Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την αυξημένη ετοιμότητα των εμπλεκόμενων υπηρεσιών των Κυκλάδων και των Εθελοντικών Οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας και τη συνεργασία μεταξύ τους για την αποτροπή και την αντιμετώπιση του κινδύνου από την εκδήλωση τυχόν πυρκαγιών.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη