18.2 C
Santorini
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Πολύνεκρη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη

Share

Τελευταία ενημέρωση 1/3 – ώρα 19:30

Ασύλληπτη τραγωδία εκτυλίσσεται από αργά το βράδυ της Τρίτης 28/2 κοντά στα Τέμπη, όταν επιβατική αμαξοστοιχία Intercity που εκτελούσε δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη συγκρούστηκε, λίγο μετά τις 23:00, με εμπορευματική αμαξοστοιχία με κατεύθυνση προς Αθήνα, στο ύψος του Ευαγγελισμού. Μέχρι στιγμής οι επιβεβαιωμένοι νεκροί ανέρχονται σε 38 σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση (ώρα 19:30) από την Πυροσβεστική. Σε νοσοκομεία βρίσκονται για νοσηλεία 57 άτομα, εκ των οποίων τα 6 σε ΜΕΘ.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, αφού ολοκλήρωσαν τις έρευνές τους στο βαγόνι της πρώτης θέσης, της επιβατικής αμαξοστοιχίας, και στο βαγόνι – εστιατόριο, τώρα επιχειρούν στο πρώτο επιβατικό βαγόνι της δεύτερης θέσης. Υπενθυμίζεται ότι η διαδικασία ταυτοποίησης στο βαγόνι – εστιατόριο διεξήχθη υπό ακραίες συνθήκες υψηλού πυροθερμικού φορτίου της τάξεως των 1300 βαθμών κελσίου, γεγονός που δυσχέραινε τη σχετική διαδικασία.

Οι συγγενείς των επιβατών της αμαξοστοιχίας που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα 2410683175 και 2410683176 της Διεύθυνσης αστυνομίας Λάρισας, προκειμένου να πάρουν πληροφορίες για τους επιβάτες που μετακινήθηκαν με ασφάλεια στην Θεσσαλονίκη και για αυτούς έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία.

Συνεχίζεται επίσης η διαδικασία αναγνώρισης και ταυτοποίησης των σορών που έχουν μεταφερθεί από το ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και με τη διαδικασία λήψης DNA.

“Γίνεται χαμός στο νοσοκομείο. Δίνουμε τον αγώνα μας για να περιθάλψουμε όλους τους τραυματίες που διακομίζονται στα Επείγοντα”, ανέφερε νωρίτερα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής της ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, Απόστολος Κομνός. Σημείωσε ότι στο Γενικό Νοσοκομείο νοσηλεύονται τουλάχιστον 20 άτομα, με δύο τραυματίες να είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Ο κος Κομνός εκτίμησε ότι ο αριθμών των νεκρών θα αυξηθεί, διαβεβαιώνοντας πως οι γιατροί δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό για να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους.

Συνελήφθη ο σταθμάρχης στη Λάρισα
Λίγο μετά το μεσημέρι συνελήφθη  από το Τμήμα Τροχαίας Λάρισας ο σταθμάρχης του ΟΣΕ στη Λάρισα, καθώς υπογράφηκε η έκθεση σύλληψης από τον εισαγγελέα, ο οποίος παρακολουθεί τις ανακρίσεις για την ανείπωτη τραγωδία έξω από τα Τέμπη.

Ο σταθμάρχης, ηλικίας 59 ετών, σύμφωνα με την Αστυνομία, χαρακτηρίζεται ως υπαίτιος του δυστυχήματος και κατηγορείται εκτός των άλλων, για ανθρωποκτονία από αμέλεια άρθρο 302 του Ποινικού Κώδικα), σωματική βλάβη από αμέλεια (314 ΠΚ) και επικίνδυνες παρεμβάσεις στην συγκοινωνία μέσων (291 ΠΚ). Στο πλαίσιο της δικογραφίας που σχηματίζεται από την ΕΛΑΣ έχουν δώσει ανωμοτί καταθέσεις και άλλοι δύο υπάλληλοι στην Τροχαία Λάρισας.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη