Μοναδικά ευρήματα από τον προϊστορικό οικισμό του Ακρωτηρίου της Σαντορίνης θα ταξιδέψουν και θα εκτεθούν για πρώτη φορά στο εξωτερικό και πιο συγκεκριμένα στη Ρώμη. Μαζί θα συνυπάρξουν και σπάνια εκθέματα από την Πομπηία. Πρόκειται για την έκθεση “Πομπηία και Σαντορίνη – Η αιωνιότητα σε μια μέρα” που θα φιλοξενηθεί στη Scuderie del Quirinale από τις 11 Οκτωβρίου 2019 μέχρι τις 6 Ιανουαρίου 2020.

Η έκθεση προσφέρει μια εξαιρετική σύγκριση μεταξύ των δύο αρχαίων οικισμών που και οι δύο θάφτηκαν από την ηφαιστειακή μανία, μαζί με τα ιδανικά τους, τις πεποιθήσεις τους, τις κουλτούρες τους και έμειναν για χιλιετίες καλυμμένες από τέφρα. Εκτός από θραύσματα τοιχογραφιών, κοσμημάτων, κεραμικών, επίπλων και αντικειμένων καθημερινής ζωής, η έκθεση θα περιλαμβάνει και έργα σύγχρονων καλλιτεχνών, εμπνευσμένα από τις θαμμένες στην τέφρα πόλεις.

Το θέμα της καταστροφής και της αναγέννησης θα συνοδεύσει τους επισκέπτες σε ένα εκπληκτικό ταξίδι πίσω στο χρόνο που θα τους βυθίσει στην ιστορία, στην έκπληξη, στο σκοτάδι, στην ομορφιά.

Την έκθεση από ελληνικής πλευράς επιμελείται η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων.

Διαφήμιση

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here