ΕΟΔΥ: Πώς εξελίσσεται η νόσος Covid-19 στην Ελλάδα

Είκοσι πέντε νέα κρούσματα της νόσου Covid-19 αναφέρει η σημερινή (4/7) επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ. Από αυτά, τα 8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας, 2 ακόμα εισαγόμενα προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο, ενώ 1 ακόμη εισαγόμενο κρούσμα που ελέγχθηκε, επέστρεψε στην χώρα προέλευσης. Επίσης, μεταξύ των νέων κρουσμάτων, 5 εντοπίζονται στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης, 3 στην περιφερειακή ενότητα Λάρισας, από 2 στις περιφερειακές ενότητες Καστοριάς και Αττικής και από 1 στις περιφερειακές ενότητες Θεσσαλονίκης και Αχαΐας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 3.511 (ημερήσια μεταβολή +0.7%), εκ των οποίων το 54,9% αφορά άνδρες. Από το σύνολο των κρουσμάτων, τα 810 (23,1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, τα 1.933 (55,1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση. Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι τα 47 έτη (εύρος 0-102 ετών).

Συνολικά έχουν ελεγχθεί 331.703 κλινικά δείγματα.

Ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών είναι 11 (54,5% άνδρες).

Το τελευταίο 24ωρο δεν καταγράφηκε νέος θάνατος ασθενούς με Covid-19, επομένως ο συνολικός αριθμός από την αρχή της επιδημίας παραμένει 192.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη