Έρευνα: Πότε γίνονται τα περισσότερα τρακαρίσματα στους ελληνικούς δρόμους

Τις ημέρες και ώρες που στατιστικά είναι πιθανότερο να τρακάρει κανείς προσδιορίζει η ασφαλιστική Hellas Direct, αναλύοντας τα δεδομένα που συγκέντρωσε από τα δηλωμένα τρακαρίσματα του 2022.

Τα περισσότερα ατυχήματα της εβδομάδας σημειώνονται ημέρα Δευτέρα, συγκεντρώνοντας το 17,1% του συνόλου των εβδομαδιαίων ατυχημάτων, ενώ η αμέσως επόμενη επικίνδυνη ημέρα είναι η Τρίτη, οπότε σημειώνονται το 16,8% των ατυχημάτων. Αν και αρκετοί θα περίμεναν την Κυριακή ως την ημέρα με τα περισσότερα ατυχήματα, επειδή έχει μεγάλη κίνηση στους δρόμους και οι περισσότεροι κυκλοφορούν με τα αυτοκίνητά τους για να βγουν εκτός πόλεων, εντούτοις αυτή την ημέρα σημειώνονται τα λιγότερα ατυχήματα με μόλις 7%. Ημέρα με λίγα ατυχήματα είναι και το Σάββατο, που συγκεντρώνει το 11,3% του συνόλου των εβδομαδιαίων ατυχημάτων.

Όσον αφορά τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας, αυτές συγκεντρώνουν υψηλότερα ποσοστά ατυχημάτων σε σχέση με το Σαββατοκύριακο. Συγκεκριμένα, την Τετάρτη και την Πέμπτη γίνονται το 16% των ατυχημάτων, ενώ την Παρασκευή πραγματοποιούνται το 15,6% του συνόλου των ατυχημάτων.

Γενικώς η τάση είναι “κάθε αύριο και καλύτερα, με εξαίρεση την Κυριακή”.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, οι μήνες με τα περισσότερα ατυχήματα ήταν πέρσι ο Μάιος και ο Νοέμβριος, δηλαδή οι τελευταίοι μήνες της άνοιξης και του φθινοπώρου. Από την άλλη, ενώ ο Αύγουστος είναι μήνας με πολύ μεγάλη κίνηση στους δρόμους, κυρίως εκτός πόλεων, εντούτοις είναι ο μήνας με τα λιγότερα ατυχήματα. Οι υπόλοιποι μήνες έχουν πάνω κάτω την ίδια επικινδυνότητα, με τον Ιανουάριο, τον Φεβρουάριο και τον Ιούλιο να συγκεντρώνουν λίγο μικρότερα ποσοστά τροχαίων ατυχημάτων.

Από την άλλη, κατά τη διάρκεια της ημέρας το πιο επικίνδυνο τρίωρο είναι 12:00-15:00. Τότε οι δρόμοι των πόλεων είναι ασφυκτικά γεμάτοι και τα νεύρα των οδηγών πολλά, με αποτέλεσμα η απροσεξία να έχει τον πρώτο λόγο. Εξίσου επικίνδυνο είναι και το επόμενο τρίωρο (15:00-18:00). Είναι η ώρα που οι περισσότεροι έχουν σχολάσει από τις δουλειές τους και γυρίζουν στο σπίτι τους, με την κούραση της ημέρας να αποτελεί την βασική αιτία τροχαίων ατυχημάτων. Από κοντά ακολουθούν και τα τρίωρα 09:00-12:00 και 18:00-21:00.

Από την άλλη, τα ξημερώματα 00:00-03:00 και το αμέσως επόμενο τρίωρο σημειώνονται τα λιγότερα ατυχήματα. Όμως αυτά τα ατυχήματα είναι συνήθως και τα πιο σοβαρά.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη