Ολοκληρώθηκε σήμερα η υποβολή συμμετοχών για την ανοιχτή περιήγηση με σκάφος στην καλντέρα και ξενάγηση στο Ηφαίστειο που είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή 21/10 από τη ΓΕΩΘΗΡΑ και το Ινστιτούτο Μελέτης Παρακολούθησης Ηφαιστείου Σαντορίνης (ΙΜΠΗΣ). Η ΓΕΩΘΗΡΑ με ανακοίνωσή της ενημερώνει όλους τους συμμετέχοντες για τα παρακάτω:

– Η ώρα συνάντησης στον Αθηνιό είναι στις 09:30 το πρωί. Το σημείο συνάντησης είναι στη θέση “Παλιά Προβλήτα”, στο μέσον του λιμανιού, όπου υφίσταται ο ανοιχτός χώρος αναμονής (θολωτό υπόστεγο).
Οι συμμετέχοντες παρακαλούνται να είναι συνεπείς ως προς την ώρα συνάντησης, ώστε να αποφευχθεί καθυστέρηση της περιήγησης. Επίσης, παρακαλούνται όσοι μεταβούν στον Αθηνιό με Ι.Χ. αυτοκίνητο, να σταθμεύσουν σε σημεία που να μην παρεμποδίζουν τη λειτουργία του λιμανιού και την κίνηση άλλων οχημάτων, ενώ προκειμένου να μετριασθεί ο αριθμός αυτοκινήτων που θα σταθμεύσουν στο λιμάνι, οι συμμετέχοντες παροτρύνονται να μοιραστούν τον διαθέσιμο χώρο του οχήματός τους και με άλλους.

[adning id="140783"]

– Στον Αθηνιό θα είναι δύο σκάφη της Ένωσης Λεμβούχων για να παραλάβουν τους συμμετέχοντες. Η περιήγηση θα ξεκινήσει με μετάβαση των σκαφών στη Νέα Καμένη όπου θα ακολουθήσει ξενάγηση από το επιστημονικό προσωπικό του Ι.Μ.Π.Η.Σ. Στη συνέχεια τα σκάφη θα αναχωρήσουν από τη Νέα Καμένη και θα πλεύσουν κοντά στα πρανή της καλντέρας με κατεύθυνση βόρεια προς Οία και Ημεροβίγλι. Σε αυτό το διάστημα οι επιστήμονες του Ι.Μ.Π.Η.Σ. θα παρέχουν πληροφορίες σχετικά με τον σχηματισμό και τη γεωλογική δομή της καλδέρας.

– Η επιστροφή στο λιμάνι του Αθηνιού θα ολοκληρωθεί έως τις 14:00.

– Συστήνεται οι συμμετέχοντες να φορούν κατάλληλο ρουχισμό, ανάλογο των καιρικών συνθηκών που θα επικρατούν την Κυριακή, καθώς και να είναι εξολισμένοι με αθλητικά παπούτσια, καπέλο και αντιηλιακή προστασία.

– Οπωσδήποτε θα πρέπει να έχουν μαζί τους αρκετό πόσιμο νερό και ίσως κάποιο πρόχειρο γεύμα.

Επιπλέον πληροφορίες ή διευκρινίσεις δίνονται από τη ΓΕΩΘΗΡΑ στο τηλ. 2286023021, ώρες 09:00-16:00.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.