20.2 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πράσινη οικονομία: Μήπως σας περιλαμβάνει;

Share

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου και αποτελεί το κύριο όχημα του ΟΗΕ, από το 1972, για την ενημέρωση του κοινού για τα περιβαλλοντικά θέματα.

Το φετινό θέμα έχει τίτλο: Πράσινη Οικονομία: Μήπως σας συμπεριλαμβάνει;

Το πλαίσιο της Πράσινης Οικονομίας σύμφωνα με την UNEP (Περιβαλοντικό Πρόγραμμα ΟΗΕ) περιγράφεται ως εξής:

”Η παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση που ξεκίνησε το 2007, και εξακολουθεί να είναι ηχηρή και σήμερα, θεωρείται από πολλούς οικονομολόγους ως η χειρότερη οικονομική κρίση μετά τη Μεγάλη Ύφεση της δεκαετίας του 1930.Ένα από τα βασικά διδάγματα που μπορούμε να αντλήσουμε από αυτή την εμπειρία είναι ότι η λειτουργία των οικονομιών με τον τρόπο που κάνει πάντα, δηλαδή business as usual, είναι σαφές ότι δεν αποτελεί επιλογή.Η νέα Πράσινη Οικονομία είναι, συνεπώς, μία πρόταση για ένα εναλλακτικό και πολύ πιο βιώσιμο τρόπο επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Μια Πράσινη Οικονομία θα  οδηγήσει σε βελτίωση της ανθρώπινης ευημερίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης, ενώ θα μειώσει σημαντικά τους κινδύνους για το περιβάλλον και τις οικολογικές ελλείψεις.

Με άλλα λόγια, μπορούμε να σκεφτούμε την πράσινη οικονομία ως ένα οικονομικό περιβάλλον που επιτυγχάνει χαμηλές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, υψηλή αποδοτικότητα των διαθέσιμων πόρων και που την ίδια στιγμή είναι χωρίς κοινωνικούς αποκλεισμούς.”

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”19″]

 

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη