Προαιρετική συνδρομή για Instagram και Facebook χωρίς διαφημίσεις

Προαιρετική μηνιαία συνδρομή για το Facebook και το Instagram καθιερώνει η εταιρεία Meta για τους χρήστες στην Ευρωπαϊκή Ένωση που θέλουν να απαλλαγούν από διαφημίσεις κατά την πλοήγησή τους. Για όποιον δε θέλει οι πληροφορίες του να χρησιμοποιούνται για στοχευμένες διαφημίσεις, υπάρχει πλέον η επιλογή της συνδρομής με έως 12,99 ευρώ τον μήνα, που αφαιρεί και όλες τις διαφημίσεις κατά τη χρήση των δύο δημοφιλών μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Η Meta στέλνει το τελευταίο διάστημα ειδοποιήσεις σε όλους τους χρήστες των δύο μέσων -και στην Ελλάδα- για τις επιλογές που πλέον έχουν: είτε δωρεάν πρόσβαση σε ό,τι ίσχυε μέχρι τώρα, είτε με συνδρομή για υπηρεσίες απαλλαγμένες από διαφημίσεις.

Το κόστος της συνδρομής ανέρχεται σε 9,99 ευρώ το μήνα για όσους πληρώσουν μέσω browser, ενώ αν κάποιος εγγραφεί μέσω της εφαρμογής σε iOS ή Android, η συνδρομή είναι 12,99 ευρώ τον μήνα λόγω των προμηθειών που επιβάλλει η Apple και η Google για πληρωμές εντός εφαρμογής. Αρχικά η συνδρομή θα υποστηρίζει συνδεδεμένους λογαριασμούς μεταξύ Facebook και Instagram, αλλά από την 1η Μαρτίου 2024 κάθε συνδεδεμένος λογαριασμός θα απαιτεί επιπλέον 6 € (μέσω browser) ή 8 € (μέσω εφαρμογής).

H Meta κερδίζει χρήματα από τις διαφημίσεις, οι οποίες προσαρμόζονται ανάλογα με τα ενδιαφέροντα των χρηστών και την συνολική ψηφιακή τους δραστηριότητα. Οι κανονισμοί της ΕΕ ορίζουν πλέον πως για να μπορούν οι πλατφόρμες της Meta να παρακολουθήσουν έναν χρήστη για διαφημιστικούς σκοπούς και να χρησιμοποιήσουν προσωπικά στοιχεία του, θα πρέπει να έχουν λάβει τη συγκατάθεσή του. Αυτή δίνεται από τους χρήστες που επιλέγουν να συνεχίσουν -χωρίς ουσιαστική αλλαγή- να χρησιμοποιούν το Facebook και το Instagram όπως το χρησιμοποιούσαν μέχρι τώρα, χωρίς συνδρομή.

Δείτε αναλυτικά τους νέους όρους για την προβολή των διαφημίσεων στην Ευρώπη εδώ.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη