Πρόγνωση καιρού για την Τρίτη 5/2

Σημαντική μεταβολή του καιρού αναμένεται από το απόγευμα της Τρίτης 5/2 και από τα νοτιοδυτικά της χώρας, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και θα επηρεάσουν την Πελοπόννησο και την Κρήτη, από τις βραδινές ώρες τα νησιά του Ιονίου (νότια της Κέρκυρας), την ανατολική Στερέα (και την Αττική), την Εύβοια, τις Κυκλάδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Από τις βραδινές ώρες θα σημειωθούν χιονοπτώσεις, κατά τόπους πυκνές, στα ορεινά της Πελοποννήσου και της κεντρικής Στερεάς. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις, με την έντασή τους να φτάνει στα πελάγη τα 9 και πιθανώς στα νοτιοανατολικά τα 10 μποφόρ. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης κυρίως στα δυτικά και τα νότια.

Σε ό,τι αφορά τις Κυκλάδες και την Κρήτη, αναμένονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές από το απόγευμα στην Κρήτη και από το βράδυ στις Κυκλάδες. Από αργά τη νύχτα και από τα νότια, τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 7-8 και τοπικά 9 μποφόρ που από τη νύχτα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη