Πρόγνωση καιρού μέχρι το Πάσχα

Υποχώρηση των υψηλών συγκεντρώσεων σκόνης από το απόγευμα του Μ. Σαββάτου 27/4

Σύμφωνα με τη Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, αύριο Μ. Παρασκευή 26/4, αναμένονται τοπικές βροχές στα ανατολικά όπου θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος, όμως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές οι άνεμοι θα είναι ανατολικοί νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση και στο νότιο Ιόνιο 6 με 7 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ.

Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης και οι συγκεντρώσεις της θα είναι κατά τόπους αυξημένες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε σχετικά υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Συγκεκριμένα για την περιοχή των Κυκλάδων και για την Κρήτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3-5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Το Μ. Σάββατο 27/4, στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά αναμένονται αραιές νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν και στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος.

Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης και οι συγκεντρώσεις της θα είναι κατά τόπους αυξημένες στα νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από βόρειες διευθύνσεις 3-5 μποφόρ και στα υπόλοιπα ανατολικοί με την ίδια ένταση. Στα ανατολικά από το βράδυ θα στραφούν σε νότιους τοπικά έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα παραμείνει σε σχετικά υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Την Κυριακή του Πάσχα 28/4, στην Κρήτη και βαθμιαία και στα Δωδεκάνησα θα έχουμε παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών. Πρόσκαιρες νεφώσεις αναμένονται τις πρωινές ώρες στα βορειοανατολικά και τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά, όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα
ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος.

Οι συγκεντρώσεις της αφρικανικής σκόνης θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από βόρειες διευθύνσεις 3-5 και στα ανατολικά νότιοι νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση, ενώ η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη