Πρόγνωση καιρού για το Σαββατοκύριακο 23-24/2

Βροχή ή χιονόνερο, χιόνια στα ορεινά-ημιορεινά, βαθμιαία και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας, προβλέπει για αύριο Σάββατο 23/2 η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Θα εκδηλωθούν επίσης καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, κυρίως στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα.

Οι άνεμοι θα είναι θυελλώδεις 8-9 και στο Β. Αιγαίο τοπικά 10 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε αισθητή πτώση. Οι μέγιστες τιμές θα σημειωθούν τις πρωινές ώρες. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Το βράδυ αναμένονται χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί 4-6, βαθμιαία από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς 6-7 και το βράδυ 8-9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

[adning id="140783"]

Το δελτίο καιρού για την Κυριακή 24/2 κάνει λόγο για χιονόνερο ή ασθενείς χιονοπτώσεις τις πρωινές ώρες με βαθμιαία βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται νεφώσεις με βροχή ή χιονόνερο, χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά κυρίως ηπειρωτικά, οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές στη Θεσσαλία και τις Σποράδες τις πρώτες πριωνές ώρες, καθώς και στην Αν. Στερεά, την Εύβοια, τη Β. και Αν. Πελοπόννησο, βαθμιαία όμοως από το απόγευμα θα εξασθενήσου. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νότια, κυρίως θαλάσσια-παραθαλάσσια, κατά τόπους ισχυρές στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Στην δυτική Ελλάδα τα φαινόμενα τις απογευματινές ώρες θα σταματήσουν.

Οι άνεμοι στα νοτιοανατολικά θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 5-7 μποφόρ. Στα υπόλοιπα ανατολικοί βορειοανατολικοί 7-8, τοπικά 9 και στο Αιγαίο έως 10 μποφόρ με βαθμιαία μικρή εξασθένηση στα βόρεια. Η θερμοκρασία θα είναι σε χαμηλά επίπεδα. Στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός, κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες, κατά τόπους ισχυρός στα βόρεια.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη