Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία: Πρόγραμμα ενημέρωσης και πρόληψης υγείας στα σχολεία του Δήμου Θήρας

Με βασικό στόχο την ενημέρωση και την εκπαίδευση από τη σχολική ηλικία στην υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής, ο Δήμος Θήρας προσκάλεσε την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία (EKE) να πραγματοποιήσει το αμέσως επόμενο διάστημα ομιλίες στα σχολεία, για την πρόληψη από τα Καρδιαγγειακά Νοσήματα.

Με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, οι Καρδιολόγοι-μέλη της ΕΚΕ, Βασίλης Νομικός και Ανθή Πλευριτάκη, θα ενημερώσουν τους μαθητές μέσα στις σχολικές αίθουσες για τους παράγοντες κινδύνου καρδιαγγειακών νόσων και θα απαντήσουν σε ερωτήματα των μαθητών. Το πρόγραμμα της ΕΚΕ απευθύνεται σε μαθητές Δημοτικού (Δ’, Ε’ ΣΤ’ τάξη) και όλων των τάξεων του Γυμνασίου.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Η θεματολογία των παρουσιάσεων θα επικεντρωθεί στην ενημέρωση για τους παράγοντες κινδύνου Καρδιαγγειακών Νόσων, την αποφυγή του καπνίσματος και της παχυσαρκίας, καθώς και άλλες σημαντικές γνωστές και άγνωστες επιπτώσεις στην υγεία και την ποιότητα ζωής παιδιών και εφήβων. Οι παρουσιάσεις έχουν εγκριθεί από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής. Επιπλέον, έχουν δημιουργηθεί από την ΕΚΕ ειδικά για τον σκοπό αυτό εξειδικευμένα ηλεκτρονικά φυλλάδια που επίσης έχουν την έγκριση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

Εκτός από τις παρουσιάσεις, έχουν δημιουργηθεί από την ΕΚΕ εξειδικευμένα ηλεκτρονικά φυλλάδια που εγκρίθηκαν και αυτά από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής ειδικά για το σκοπό αυτό.

Διαφήμιση

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea
Διαφήμιση

Σαντορίνη