Πρόγραμμα εορτασμού της 25ης Μαρτίου στη Σαντορίνη

Σχετικά με τον φετινό εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, ο Δήμος Θήρας ανακοινώνει τα παρακάτω:

“Σε λίγες ημέρες ο Ελληνισμός θα εορτάσει την επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου 1821. Τιμούμε ιδιαίτερα την ηρωική εκείνη γενιά του 1821 που έδωσε τα πάντα και έκανε πράξη τα όνειρα και τις ελπίδες όλων των προηγουμένων γενιών, εξασφαλίζοντας σε μας τα δύο υπέρτατα αγαθά, την Ανεξαρτησία μας ως Έθνος και την Ελευθερία μας ως Λαός.

Σας ενημερώνουμε ότι οι εκδηλώσεις εορτασμού της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, λόγω των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού Covid-19, περιλαμβάνουν την τέλεση δοξολογίας και την κατάθεση στεφάνων, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν, με περιορισμένο αριθμό ατόμων για λόγους δημόσιας υγείας και υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

1. Ομιλίες σε συγκεντρώσεις στα Σχολεία, Δημόσιες Υπηρεσίες, Ν.Π.Δ.Δ., Οργανισμούς κλπ. την 24η Μαρτίου 2023.

2. Γενικό σημαιοστολισμό των Δημοσίων, Δημοτικών, Κοινοτικών και ιδιωτικών καταστημάτων, των Καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ., Τραπεζών, οικιών και ελλιμενισμένων πλοίων, από τις 08:00 το πρωί της 23ης Μαρτίου μέχρι τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2023.

3. Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων που αναφέρουμε πιο πάνω τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου 2023.

4. Προσκύνημα μαθητών στα μνημεία Ηρώων και στέψη ανδριάντων, προσερχόμενων με επικεφαλής καθηγητές, δασκάλους και βαθμοφόρους την 24η Μαρτίου 2023. Στα Φηρά το προσκύνημα των μαθητών θα γίνει στο μνημείο του Ιερού Λόχου.

5. Το πρωί της 25ης Μαρτίου 2023, ώρα 07:30, θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών και οι μουσικές, όπου υπάρχουν, θα περιέλθουν τους δρόμους και θα παιανίσουν θούρια και εμβατήρια. Την ίδια ημέρα και ώρα 11:00 θα τελεσθεί επίσημη Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Θήρας, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Θήρας κ.κ. Αμφιλόχιου. Παρακαλούνται οι Στρατιωτικές, Αστυνομικές, Λιμενικές και Πυροσβεστικές Αρχές, καθώς και οι προϊστάμενοι των Δημοσίων κλπ. Υπηρεσιών, κατά την έναρξη της δοξολογίας να καταλάβουν τις θέσεις τους στο κέντρο του Ναού. Στα Φηρά, τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η εκπαιδευτικός του Γυμνασίου Θήρας κα Περιστέρα Μπαμπλούδη.

6. Μετά το τέλος της Δοξολογίας θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στα μνημεία των Ηρώων βάσει προγράμματος που θα καταρτισθεί από κάθε Κοινότητα. Στα Φηρά μετά τη δοξολογία θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των Ηρώων στην Δημοτική Πλατεία “Σαρπάκη”. Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων κατά την καθιερωμένη σειρά και τάξη, σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση ΦΕΚ 543 τ.Β’/9.2.2022. Θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ενδόξων νεκρών και θα ακουστεί ο Εθνικός Ύμνος από την Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου. Το πρόγραμμα κατάθεσης στεφάνων θα καταρτισθεί από την οικεία Δημοτική Αρχή, τηρούμενης της 52749/28.9.2006 (ΦΕΚ 1488 τ.Β΄/6.10.2006 απόφασης του Υπουργού Εσωτερικών), για το προβάδισμα.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει παρέλαση των μαθητών, συλλόγων καθώς και τμήματος Εθνοφυλακής Θήρας με την συνοδεία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου, στον δρόμο που περνάει έξω από το κτήριο της Δ.Ο.Υ. Θήρας, όπου θα βρίσκονται οι επίσημοι.

7. Τελετάρχης ορίζεται ο κος Γεώργιος Μερτής, Δημοτικός Υπάλληλος Θήρας.

Στο τέλος των εκδηλώσεων, ο Δήμαρχος και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Θήρας θα δεξιωθούν τις Αρχές και τους κατοίκους στο Μπελλώνειο Ίδρυμα Θήρας, τηρώντας τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για την πρόληψη τυχόν διασποράς του κορονοϊού Covid-19.”

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Η σημαία θα αναρτηθεί πάνω από την χωματερή;
    Κρίμα, γιατί είμαστε πολύ υπερήφανοι για την εθνική μας εορτή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη