Υπ. Εσωτερικών: Πρόγραμμα στειρώσεων για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς

Πρόγραμμα στειρώσεων, ύψους 5 εκατ. ευρώ, για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς των Δήμων, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας. Η παρέμβαση εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος “Άργος”, του ειδικού χρηματοδοτικού εργαλείου, μέσω του οποίου ενισχύονται οι Δήμοι όλης της χώρας, συνολικά με 40 εκατ. ευρώ, προκειμένου να υλοποιήσουν το νέο πλαίσιο για την ευζωία και την προστασία των ζώων συντροφιάς.

Από αυτά, ποσό 30 εκατ. ευρώ προορίζεται επίσης για την κατασκευή, επισκευή και συντήρηση καταφυγίων, σύμφωνα με τις νέες προδιαγραφές του σχετικού νόμου (4830/2021) και 5 εκατ. ευρώ για την προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού (κατάλληλοι αναγνώστες σήμανσης ζώων συντροφιάς και λοιπού πάγιου εξοπλισμού).

Η νέα πρόσκληση του Προγράμματος “Άργος” καθορίζει τις λεπτομέρειες, τα κριτήρια κατανομής, καθώς και τις βασικές προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα, για το οποίο οι δικαιούχοι δήμοι της χώρας καλούνται να υποβάλλουν τις προτάσεις τους, έως τις 30 Απριλίου 2022.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Σημειώνεται, επίσης, ότι έχει δρομολογηθεί ήδη:

  • Η έκδοση, από τα Υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών, κοινής υπουργικής απόφασης για πρόσθετη μόνιμη στήριξη των δήμων σε ετήσια βάση –μέσω των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων– για όλες τις λειτουργικές τους δαπάνες, όπως περισυλλογή, σίτιση, σήμανση και εν γένει κτηνιατρική φροντίδα των αδέσποτων ζώων.
  • Η λειτουργία –σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης– για πρώτη φορά στην Ελλάδα, της πλατφόρμας για το εθνικό μητρώο ζώων συντροφιάς, συμπεριλαμβανομένης της πανελλήνιας πλατφόρμας υιοθεσίας αδέσποτων ζώων συντροφιάς.
  • Η στελέχωση του τμήματος “Προστασίας Ζώων Συντροφιάς”, το οποίο με το αρ.1 του π.δ. 40/2021 (Α’ 100), μεταφέρθηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στο Υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να εποπτεύει τη λειτουργία του νέου πλαισίου.

Ο κος Πέτσας σε δήλωσή του αναφέρει ότι το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθεί και ένα νέο πρόγραμμα χρηματοδότησης στειρώσεων, ειδικά για τους ιδιοκτήτες δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς.

“Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, διαμορφώνουμε ένα ολιστικό πλαίσιο για την ευζωία των ζώων συντροφιάς, θεσπίζουμε κανόνες για τα δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς και δημιουργούμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα διαχείρισης για τα αδέσποτα, με αυξημένο ρόλο και της Αυτοδιοίκησης. Ο τρόπος με τον οποίο φερόμαστε στα ζώα, αποτελεί δείκτη προόδου και πολιτισμού της κοινωνίας μας”, σημειώνει μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών.

Διαφήμιση

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη