Πρόκριση στον τελικό του Roland Garros για τον Στέφανο Τσιτσιπά

Μετά από έναν συγκλονιστικό ημιτελικό, ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε με 3-2 σετ του 24χρονου Γερμανού Αλεξάντερ Zβέρεφ κι έγινε ο πρώτος Έλληνας τενίστας που θα δώσει το “παρών” σε τελικό Grand Slam.

Ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε με 2-0 στα σετ, ο Ζβέρεφ “απάντησε” και ισοφάρισε, αλλά στο πέμπτο σετ ο Έλληνας πρωταθλητής ήταν συγκλονιστικός (6-3, 6-3, 4-6, 4-6, 6-3) και στον μεγάλο τελικό της Κυριακής θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον Νόβακ Τζόκοβιτς, που απέκλεισε στον άλλο ημιτελικό τον Ραφαέλ Ναδάλ με 3-1 σετ.

Όπως κάνει από την αρχή της σεζόν σε όλους τους αγώνες που έχει δώσει, έτσι και σήμερα ο Τσιτσιπάς ήταν για μία ακόμη φορά απολαυστικός. Άντεξε στο σφυροκόπημα του Ζβέρεφ που “επέστρεψε” μετά το εις βάρος του 2-0 σε 2-2, βρήκε λύσεις στο τρομερό σερβίς του Γερμανού και στο 5ο και καθοριστικό σετ έκανε το break την κατάλληλη στιγμή και δεν κοίταξε ξανά πίσω του.

Ο Έλληνας πρωταθλητής ξεκίνησε πολύ δυνατά και πήρε εύκολα τα δύο πρώτα σετ με 6-3, 6-3, μη επιτρέποντας στον αντίπαλό του και νο6 του κόσμου να βγάλει τα μεγάλα χτυπήματα. Κι ενώ όλα έμοιαζαν ότι είχαν πάρει τον δρόμο τους, ο Ζβέρεφ κατάφερε να μειώσει σε 2-1 και με τον ίδιο τρόπο να ισοφαρίσει (6-4), δίνοντας ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο ματς.

Με τη φόρα που είχε πάρει ο Γερμανός και την χλιαρή αντίδραση του Τσιτσιπά, τα πράγματα έδειχναν να δυσκολεύουν περισσότερο, αλλά στο σημείο εκείνο έβγαλε πάθος, βρήκε μεγάλους winners στο σερβίς του αντιπάλου του και κατάφερε να προηγηθεί με 3-1. Από κει και ύστερα επέβαλε τον νόμο του και έφτασε στην τεράστια νίκη και στην πρόκρισή του στον τελικό.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη