Καθαρισμός ρεμάτων
Φωτογραφία αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τους όρους δημοπράτησης του έργου “Αντιπλημμυρική προστασία ν. Θήρας 2021 – 2023″, συνολικού προϋπολογισμού 458.893,68 ευρώ (με ΦΠΑ), ενέκρινε κατά τη χθεσινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, ώστε να προχωρήσει η σχετική διαδικασία από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Κυκλάδων της Περιφέρειας.

Το έργο αφορά στον καθαρισμό τμημάτων των ρεμάτων στο νησί της Θήρας (αρμοδιότητα η οποία περιήλθε στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου), καθώς και στον καθαρισμό των οχετών και φρεατίων, στην απομάκρυνση φερτών υλικών για την απρόσκοπτη ροή των ομβρίων, στον καθαρισμό των κοιτών ποταμών ή ρεμάτων από αυτοφυή βλάστηση, φερτά υλικά, απορρίμματα κλπ, στην εκθάμνωση εδάφους κλπ.

Διαφήμιση

Σκοπός των παραπάνω εργασιών είναι η εξασφάλιση της ομαλής ροής των ρεμάτων και η αύξηση της παροχετευτικής τους ικανότητας, γεγονός που θα οδηγήσει σε περιορισμό των πλημμυρικών φαινομένων. Επιπλέον, για την προστασία του επαρχιακού οδικού δικτύου και την διασφάλιση της απρόσκοπτης παροχέτευσης των ομβρίων, προβλέπονται εργασίες καθαρισμών των τεχνικών του Επαρχιακού Οδικού Δικτύου.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου καλύπτεται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, από τον κωδικό “Αντιπλημμυρική προστασία νησιών Π.Ε. Κυκλάδων”.

Διαφήμιση

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here