Σ. Πέτσας: Προς απαγόρευση τα πανηγύρια – Εντείνονται οι έλεγχοι στα χερσαία σύνορα

Την άμεση απαγόρευση των πανηγυριών και άλλων μαζικών εκδηλώσεων, τουλάχιστον μέχρι τέλος Ιουλίου θα εξετάσει κατά τη σημερινή συνεδρίασή της η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων, όπως αποφασίστηκε στη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα το πρωί. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας διευκρίνισε πως δεν εξετάζεται η επιβολή περιορισμών σε κοινωνικές εκδηλώσεις όπως σε γάμους και βαφτίσεις, οι λεπτομέρειες πάντως θα εξειδικευτούν σε ΚΥΑ που θα εκδοθεί σήμερα μετά την εισήγηση των ειδικών.

Παράλληλα, όπως ενημέρωσε ο κος Πέτσας, εντείνονται οι στοχευμένοι έλεγχοι στις πύλες εισόδου της χώρας με έμφαση στο συνοριακό φυλάκιο του Προμαχώνα. Από τα ξημερώματα της Τετάρτης 14/7 θα ελέγχονται εξονυχιστικά τα αποδεικτικά έγγραφα των αρνητικών τέστ που υποχρεούνται να προσκομίζουν όσοι επιθυμούν να εισέρθουν από τον Προμαχώνα και σε περίπτωση πλαστού εγγράφου, θα επιβάλλονται οι προβλεπόμενες κυρώσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την 1η Ιουλίου μέχρι και την 11η Ιουλίου 2020 πραγματοποιήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας 67.797 τεστ, εκ των οποίων τα 218 ήταν θετικά, που αντιστοιχούν σε ποσοστό μόλις 0,35%. Όμως, τα στοιχεία δείχνουν ότι τα θετικά τεστ είναι τετραπλάσια στον Προμαχώνα, από ό,τι για παράδειγμα στο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Ενισχυμένοι έλεγχοι θα γίνονται επίσης και στις πύλες εισόδου από την Αλβανία. Ήδη, το Σαββατοκύριακο έγιναν 1.011 στοχευμένοι έλεγχοι στο συνοριακό φυλάκιο της Κακαβιάς και θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες και στην Κρυσταλλοπηγή.

Σε ό,τι αφορά το σταδιακό άνοιγμα των πτήσεων, όπως έχει ήδη προαναγγελθεί, από τις 15/7 θα επιτρέπονται οι απευθείας πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο. Ο κος Πέτσας ανακοίνωσε επίσης ότι από τις 22/7 θα επιτρέπονται και οι πτήσεις από τη Σουηδία ενώ για τις χώρες εκτός ΕΕ, όπως η ΗΠΑ, ανάλογα και με την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων, εξετάζεται το άνοιγμα των απευθείας πτήσεων από τα τέλη Ιουλίου με προϋπόθεση την προσκόμιση αρνητικού αποτελέσματος μοριακού ελέγχου για κορονοϊό που θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την είσοδο στην Ελλάδα.

Νεότερη ενημέρωση 13/7 – ώρα 14:40

Η συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη, υπό τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, ολοκληρώθηκε, αποφασίζοντας να εισηγηθεί στην Κυβέρνηση:

  • Τη ματαίωση των πανηγυριών σε όλη τη χώρα μέχρι το τέλος Ιουλίου
  • Την εντατικοποίηση των ελέγχων στα χερσαία σύνορά μας
  • Την επέκταση των ελέγχων και στους εποχικούς εργάτες που προέρχονται από όμορες χώρες

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη