Σαντορίνη: Προς διευθέτηση το θέμα του ραντάρ

Μελέτη απομάκρυνσης και τοποθέτηση του ραδιοθόλου

Με ανάρτηση στο ιστολόγιό της, η Ιερά Μονή Προφήτη Ηλία ανακοίνωσε σήμερα 5/12/2017 ότι υπάρχουν “ευχάριστες εξελίξεις” στο θέμα του ραντάρ που βρίσκεται πλησίον της Μονής.

Συγκεκριμένα και σε συντομία: Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα ολοκληρώσει, εντός εξαμήνου, μελέτη για την μετεγκατάσταση του ραντάρ σε τοποθεσία εκτός Σαντορίνης, ενώ θα τοποθετηθεί άμεσα ο προστατευτικός ραδιοθόλος, θέμα για το οποίο είχαν υπάρξει έντονες αντιδράσεις μοναχών και πιστών το προηγούμενο διάστημα.

Τα παραπάνω προκύπτουν από αναλυτική και λεπτομερή επιστολή, αναφορικά με το θέμα, του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρη Βίτσα και του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ ναυάρχου κ. Ευάγγελου Αποστολάκη, προς τον Δήμαρχο Θήρας κ. Νίκο Ζώρζο και τον Ηγούμενο της Μονής π. Δαμασκηνό Γαβαλά και οι οποίοι αναμένεται να την προσυπογράψουν.

[adning id="140783"]

Η επιστολή αυτή εστάλη σε συνέχεια των συμφωνηθέντων κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, στις 23/11/17 και στην οποία συμμετείχαν o Αναπληρωτής Υπουργός κ. Δημήτρης Βίτσας, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης και επιτελείς του Υπουργείου, ο Δήμαρχος Θήρας κ. Νίκος Ζώρζος, ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Προφήτη Ηλία κ. Δαμασκηνός και ο νομικός σύμβουλος της Μονής κ. Λουκάς Ζυγούρος.

Η πλήρες κείμενο της επιστολής, όπως δημοσιεύθηκε στο ιστολόγιο της Μονής, μπορείτε να το διαβάσετε εδώ: radar_epistoli

Νεότερη ενημέρωση: 6/12/2017 – ώρα 22:00
Η επιστολή υπογράφηκε από τον Δήμαρχο Θήρας κ. Νίκο Ζώρζο και τον Ηγούμενο της Μονής π. Δαμασκηνό Γαβαλά

[adning id="140783"]

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση
Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea
Διαφήμιση

Σαντορίνη