21.2 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Προς διεύρυνση των εισοδηματικών κριτηρίων για το επίδομα θέρμανσης

Share

Την ερχόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα στις 15 Οκτωβρίου ξεκινά η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης και το οικονομικό επιτελείο συνεχίζει να επεξεργάζεται τα κριτήρια καταβολής του επιδόματος θέρμανσης, ώστε να καταβληθεί σε περισσότερους δικαιούχους. Προϋπόθεση για την υλοποίηση των σχεδίων του υπουργείου Οικονομικών είναι η έγκριση της τρόικας.

Το θέμα του επιδόματος θέρμανσης εξετάστηκε σήμερα σε σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο Οικονομικών μεταξύ του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρια, του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα και του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει να διευρύνει κατά 5.000 ευρώ το ύψος του ετήσιου εισοδήματος μέχρι του οποίου οι φορολογούμενοι θα δικαιούνται το επίδομα. Έτσι, για τον άγαμο, στόχος είναι να αυξηθεί στα 30.000 ευρώ από 25.000 που ήταν πέρυσι για τον έγγαμο στα 40.000 ευρώ και να προστίθενται 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.

Ανάλογη διεύρυνση των κριτηρίων εξετάζεται και για το ύψος της ακίνητης περιουσίας του φορολογούμενου (κατά 50.000 έως 100.000 ευρώ επιπλέον των 150.000 που ίσχυε πέρυσι) όπως και για τον κυβισμό του αυτοκινήτου.

Παράλληλα, εξετάζεται να αυξηθεί και το επίδομα (ο επιστρεφόμενος φόρος) στα 34 λεπτά το λίτρο από 28 λεπτά που ήταν πέρυσι.

Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Οικονομικών, στόχος είναι εφέτος το επίδομα να καταβληθεί σε 20% περισσότερους δικαιούχους. Το σχέδιο του ΥΠΟΙΚ αναμένεται να συζητηθεί και με τους εκπροσώπους των δανειστών, προκειμένου να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις.

Η τιμή πώλησης του πετρελαίου θέρμανσης τη φετινή χειμερινή περίοδο εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί στο 1,30 ευρώ το λίτρο, από 1,35 ευρώ πέρυσι.

Πηγή: www.naftemporiki.gr 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη