14.2 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Προς υπογραφή η σύμβαση για την ενεργειακή αναβάθμιση του κλειστού γυμναστηρίου του ΔΑΠΠΟΣ

Share

Στην προέγκριση υπογραφής σύμβασης με τον ανάδοχο για την ενεργειακή αναβάθμιση του κλειστού γυμναστηρίου Δήμου Θήρας, το οποίο απαντά στην επιτακτική απαίτηση για ενεργειακή και ποιοτική αναβάθμιση του ενεργοβόρου αγωνιστικού χώρου, προχώρησε η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης (ΕΥΔ) της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας δημοπράτησης του έργου.

Ειδικότερα, η ΕΥΔ ενέκρινε το σχέδιο σύμβασης και τη διαδικασία ανάθεσης του έργου “Ενεργειακή αναβάθμιση κλειστού γυμναστηρίου του Δήμου Θήρας”, ούτως ώστε να υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο και να ξεκινήσει η υλοποίησή του.

Το έργο αφορά στην ενεργειακή αναβάθμισή του από την κατηγορία Δ στην κατηγορία Β+. Το κτήριο, επιφάνειας 2.350 μ², έχει φέροντα οργανισμό από οπλισμένο σκυρόδεμα και στέγη από δικτυωτό χωροδικτύωμα. Τα συγκεκριμένα κτήρια είναι γνωστά για τις υψηλές ενεργειακές τους απαιτήσεις, κυρίως σε κλιματισμό, λόγω του μεγάλου ύψους του αγωνιστικού χώρου. Λόγω και της μεγάλης χρήσης του γυμναστηρίου, η απαίτηση για ενεργειακή και ποιοτική αναβάθμιση κρίθηκε επιτακτική.

Ο εργασίες που περιλαμβάνονται είναι θερμομόνωση των τοίχων του γυμναστηρίου, αντικατάσταση των υφιστάμενων κουφωμάτων με νέα ενεργειακά, αντικατάσταση των ψυκτών που είναι εκτός λειτουργίας με έναν νέο υψηλής απόδοσης, εγκατάσταση ηλιακών συλλεκτών και Α/Θ για την παραγωγή του ζεστού νερού, εγκατάσταση Φ/Β πάνελ ονομαστικής ισχύος 10kWp, αλλαγή των φωτιστικών με νέα τεχνολογίας LED και εφαρμογή διατάξεων αυτοματισμού στην υφιστάμενη Κεντρική Κλιματιστική Μονάδα με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας.

Ο προϋπολογισμός και η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη του έργου ανέρχονται σε 781.200,00 €. Το έργο είναι ενταγμένο στον Άξονα Προτεραιότητας “Αειφορική ανάπτυξη και διαχείριση των πόρων” του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Νότιο Αιγαίο” και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη