Προσάραξη δεξαμενόπλοιου με αλλοδαπούς επιβαίνοντες στην Κέα

Για περιστατικό προσάραξης δεξαμενόπλοιου, με 190 αλλοδαπούς επιβαίνοντες στην εξωτερική πλευρά του λιμενοβραχίονα της Κέας ενημερώθηκε  νωρίς σήμερα το πρωί το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Στο σημείο έσπευσε κλιμάκιο του Β’ Λιμενικού Τμήματος Κέας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Λαυρίου, για παροχή συνδρομής, ενώ σημειώνεται ότι οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην εν λόγω θαλάσσια περιοχή είναι εξαιρετικά δυσμενείς (άνεμοι βόρειοι εντάσεως 8 μποφόρ).

Με εντολή του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κου Γιάννη Πλακιωτάκη, στην περιοχή σπεύδει Ρ/Κ πλοίο για να ελέγξει την κατάσταση του δεξαμενόπλοιου και να συνδράμει τις Λιμενικές Αρχές στην επιχείρηση αποκόλλησής του από τον λιμενοβραχίονα.

Οι επιβαίνοντες του πλοίου (123 άντρες, 29 γυναίκες και 38 παιδιά) εξήλθαν στο λιμάνι με ίδια μέσα, καλά στην υγεία τους, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκαν σε κατάλυμα με μέριμνα της οικείας δημοτικής Αρχής. Η οικεία Λιμενική Αρχή διενεργεί προανάκριση.

Από την στιγμή της αποβίβασης ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων και υπεύθυνος της Πολιτικής Προστασίας Γιώργος Λεονταρίτης βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τον Έπαρχο Γιάννη Ευαγγέλου, τη Δήμαρχο του νησιού Ρένα Βελισσαροπούλου, την οικεία Λιμενική Αρχή, τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής προκειμένου να γίνει η καλύτερη δυνατή διαχείριση του προβλήματος.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη