Προσάραξη σκάφους στη Νέα Καμένη

Χωρίς επιβαίνοντες

Για την προσάραξη του Ε/Π – Τ/Ρ σκάφους “OFF THE HOOK”, χωρίς επιβαίνοντες, σε βραχώδη ακτή στην περιοχή Περούλιος της Νέας Καμένης, ενημερώθηκε το Λιμεναρχείο Θήρας κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης 6/4, από τον κυβερνήτη του Ε/Γ – Δ/Ρ σκάφους ”ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ”.

Στην περιοχή έσπευσαν το Ε/Γ – Λάντζα ”ΜΕΛΙΝΑ” με στέλεχος του Λιμεναρχείου, το Τ/Χ σκάφος ”ΓΕΩΡΓΙΑ” με επιβαίνοντα τον ιδιοκτήτη σκάφους που προσάραξε, καθώς και ένας ιδιώτης δύτης. Το σκάφος αποκολλήθηκε με τη συνδρομή του ”ΜΕΛΙΝΑ” και του ιδιώτη δύτη, και στη συνέχεια κατέπλευσε ασφαλώς, με ίδια μέσα, στον όρμο του Ταξιάρχη στη Νέα Καμένη.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Μετά από επιθεώρηση από τον δύτη, διαπιστώθηκε ρωγμή περίπου 15 εκ. κοντά στην ίσαλο γραμμή, από την οποία παρατηρείται ελεγχόμενη εισροή υδάτων που αντιμετωπίζεται με τη χρήση αντλίας του σκάφους. Επίσης, εντοπίστηκε και θραύση μέρους του πηδαλίου διαστάσεων 5×20 εκ.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση. Από το Λιμεναρχείο Θήρας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ”OFF THE HOOK” μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Διαφήμιση

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη