Προσάραξη του Πρέβελης έξω από το λιμάνι της Καρπάθου

Φωτογραφία αρχείου Atlantea

Τελευταία ενημέρωση 10/11 – ώρα 09:00

Σε αμμώδη αβαθή έξω από το λιμάνι της Καρπάθου, προσάραξε σήμερα (9/11) το μεσημέρι το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο “Πρέβελης”, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή. Από την προσάραξη δεν αναφέρθηκε κάποιος τραυματισμός ούτε εισροή υδάτων ή θαλάσσια ρύπανση.

Το πλοίο, που εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Ρόδο προς Χάλκη – Διαφάνι Καρπάθου – Πηγάδια Καρπάθου – Κάσο – Σητεία – Ηράκλειο – Ανάφη – Θήρα – Μήλο – Πειραιά, με 109 επιβάτες, 9 Φ/Γ, 27 Ι.Χ. και 7 δίκυκλα, αποκολλήθηκε με ίδια μέσα και επέστρεψε αυτοδύναμα, με τη συνοδεία του Ρ/Κ “ΧΡΗΣΤΟΣ XXVII” N.Π. 6385, στο λιμάνι της Ρόδου, όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια 48 επιβάτες, ενώ στους υπόλοιπους 61 επιβάτες, διασφαλίζεται η ασφαλής παραμονή και η ενδιάιτησή τους εντός του πλοίου, με μέριμνα του πληρώματος.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου απαγορεύτηκε ο απόπλους του “Πρέβελης” μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοϊας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ οι επιβάτες πρόκειται να προωθηθούν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη