Μεταβολή αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός από το πρωί της Παρασκευής 14/2 έως το Σάββατο 15/2, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών-meteo.gr.

Η επερχόμενη κακοκαιρία οφείλεται σε ένα βαρομετρικό χαμηλό, το κέντρο του οποίου θα κινηθεί γρήγορα, διασχίζοντας τη χώρα μας από βορειοδυτικά προς νοτιοανατολικά. Ανάλογη θα είναι και η πορεία των φαινομένων (βροχές/καταιγίδες), τα οποία αναμένεται να επηρεάσουν το πρωί της Παρασκευής 14/2 τα δυτικά και βορειοδυτικά και στην συνέχεια το σύνολο σχεδόν της χώρας, ενώ από την νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο 15/2 θα περιοριστούν στο Αιγαίο και στα Ανατολικά ηπειρωτικά. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 7 μποφόρ την Παρασκευή και τα 8-9 μποφόρ το Σάββατο, ενώ στο Ιόνιο θα είναι ασθενέστεροι κατά 1-2 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση.

Στους παραπάνω χάρτες φαίνεται η κίνηση του χαμηλού, ο υετός και η ταχύτητα και διεύθυνση του ανέμου κατά το διήμερο Παρασκευή 14/2-Σάββατο 15/2.

Διαφήμιση
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here