Πρόσκληση για ένταξη στο υπό σύσταση Αγροτικό Τμήμα του Επιμελητηρίου Κυκλάδων

Την πρόθεσή του να προβεί στη δημιουργία Αγροτικού Τμήματος ανακοίνωσε το Επιμελητήριο Κυκλάδων, σύμφωνα με το άρθρο 67 του ν. 4497/2017, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει μετά την ψήφιση του ν. 5087/2024, βάσει του οποίου μπορούν να εγγραφούν όσοι ασχολούμενοι με τον πρωτογενή τομέα ασκούν εμπορική δραστηριότητα και είναι ήδη εγγεγραμμένοι στο ΓΕΜΗ.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, το Επιμελητήριο Κυκλάδων διαχρονικά έχει θέσει στις προτεραιότητές του την ανάδειξη και αξιοποίηση του πρωτογενούς τομέα των Κυκλάδων, μέσα από μια σειρά πρωτοβουλίες, όπως είναι το δίκτυο Aegean Cuisine, αλλά και τα εκπαιδευτικά σεμινάρια που διοργανώνει συστηματικά τα τελευταία χρόνια σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών για τον αγροδιατροφικό τομέα.

“Η περιοχή των Κυκλάδων διαθέτει αξιόλογη αγροτική παραγωγή, η οποία συμβάλλει στην τοπική οικονομία, αλλά και μοναδικά σε ποιότητα τοπικά παραγόμενα προϊόντα. Ωστόσο, ο Αγροτικός Τομέας σήμερα αντιμετωπίζει πολλές δυσκολίες και προκλήσεις, όπως είναι η κλιματική κρίση και οι περιβαλλοντικές απαιτήσεις της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, τα υψηλά κόστη παραγωγής και η έλλειψη Εργατικού Δυναμικού σε συνδυασμό με τη μοναδική γεωμορφολογία και την ποικιλομορφία του φυσικού περιβάλλοντος των νησιών”, σημειώνει το Επιμελητήριο Κυκλάδων, συμπληρώνοντας πως αποτελεί κυρίαρχο ζητούμενο η στήριξη και η ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα, με στόχο να δημιουργηθεί ένα πιο ισορροπημένο και βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης σε μια τουριστική περιοχή όπως οι Κυκλάδες.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Σε αυτό το πλαίσιο, το Επιμελητήριο Κυκλάδων μπορεί να συμβάλει στην ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα μέσω της παροχής οργανωμένων υποδομών υποστήριξης καθώς και μέσω του σχεδιασμού και της προώθησης πρακτικών που ευνοούν τον τομέα αυτό. Συγκεκριμένα, μπορεί να προσφέρει σε όσα μέλη εγγραφούν στο Αγροτικό Τμήμα τη δυνατότητα να ενισχύσουν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα, να προωθήσουν τα αιτήματά τους προς την Πολιτεία αλλά και να αξιοποιήσουν τις διάφορες υπηρεσίες και ευκαιρίες που προσφέρονται όπως π.χ. χρηματοδοτικά προγράμματα καθώς και προγράμματα εκπαίδευσης, κατάρτισης.

Οι επιχειρήσεις – μέλη του Επιμελητηρίου Κυκλάδων που ενδιαφέρονται να μετακινηθούν στο Αγροτικό Τμήμα, εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου, καλούνται να συμπληρώσουν τη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος και να προσκομίσουν  προσωποποιημένη πληροφόρηση της ΑΑΔΕ όπου φαίνονται οι ΚΑΔ της επιχείρησης (κύριοι και δευτερεύοντες). Η αίτηση με τα συνημμένα, μπορεί να σταλεί στο email info@cycladescc.gr μέχρι τις 15/5/2024.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο 2281082346 εσωτ. 104 (κα Έλενα Δημακοπούλου) κατά τις εργάσιμες ημέρες και από ώρα 09:00 έως 14:00.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη