Πρόσκρουση του Olympus στον Αθηνιό

Φωτογραφία αρχείου από προηγούμενο ατύχημα του Olympus στη Σαντορίνη, τον Αύγουστο του 2019

Στην προβλήτα του Αθηνιού προσέκρουσε το βράδυ της Κυριακής 3/5 το Ε/Γ-Ο/Γ Olympus, κατά τη διάρκεια χειρισμών πρόσδεσής του. Το πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Ρέθυμνο προς Θήρα – Μήλο – Πειραιά.

Αφού προσέδεσε με ασφάλεια στο λιμάνι, στελέχη του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων του Λ/Χ Θήρας διενήργησαν άμεσα επιθεώρηση επί του πλοίου, κατά την οποία διαπιστώθηκε παραμόρφωση ελάσματος και μικρές εκδορές στην αριστερή πρυμναία ακμή σε ύψος 1,10 μ. άνω της ισάλου γραμμής και σε έκταση 0,60 μ., ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ούτε διαπιστώθηκε ρύπανση.

Από τη Λιμενική Αρχή Θήρας απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του πλοίου, ενώ κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, του επετράπη ο απόπλους για ολοκλήρωση του δρομολογίου του, με 17 επιβάτες, 7 Ε.Ι.Χ. οχήματα, 9 Φ/Γ οχήματα και 1 δίκυκλο.

Θυμίζουμε ότι τον περασμένο Αύγουστο, στο παρθενικό του δρομολόγιο, το συγκεκριμένο πλοίο είχε προσαράξει σε βράχια λίγο πριν τη Σαντορίνη και είχε καταπλεύσει στον Αθηνιό με ρήγμα. Μετά από μια μακρά περίοδο επισκευών και επιθεωρήσεων, το πλοίο επανήλθε στα δρομολόγιά του στα μέσα Δεκεμβρίου.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη